Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
The_FAN - специалист
Каква е схемата за девиаторно командване на 2 кръга за осветление?
тоест има ли двойни девиаторни ключове и как се свързват при положение, че имам 3-ка мостов кабел (1 фаза и 2 нули) ???

Очаквам отговорите ви, че утре трябва да го сглобя :lol:
stefan_gb - специалист
Има сериен девияторен ключ .
The_FAN - специалист
Е и?

Сериен = двоен ? за два кръга ?

И как се свързват ?

горе долу това е по-важната част от въпроса....
zz_stefanov - майстор
Какво следва да се разбира под два кръга?
Той и серийния девиатор си управлява една верига.
Милен - майстор
Явно има щом намерих :lol: и то два варианта двете отделни вериги могат да бъдат с общо и отделно копче.

Картинките са от каталога на турските Viko http://www.vi-ko.com.tr/text.aspx?id=6 Не че ти ги препоръчвам макар че не са лоши, просто ти ги давам за пример, може да потърсиш и на други марки вече знаеш и какво да търсиш на английски.

Прикачен файл

4444444.jpg
4444444.jpg (46.49 KиБ) Видяна 10804 пъти

Прикачен файл

33333333.jpg
33333333.jpg (49.43 KиБ) Видяна 10804 пъти

Прикачен файл

22222222.jpg
22222222.jpg (45.32 KиБ) Видяна 10804 пъти

Прикачен файл

11111111.jpg
11111111.jpg (48.29 KиБ) Видяна 10804 пъти
alsted - майстор
Ако намериш да си купиш сериен девиаторен трябва да си много щастлив. Не, че ги няма изобщо, но сигурно от 1000 магазина в 1 може и да го има...
Схемичката мисля , че е нагледна...
Качих си поста без да забележа, че съм закъснял малко :lol:
Милене, защо това свързване ми изглеижда "малко" безмислено :wink:
...и защо ли моя вариант е изключително непопулярен у нас :?

Прикачен файл

сериен девиатор.jpg
сериен девиатор.jpg (59.36 KиБ) Видяна 10799 пъти
zz_stefanov - майстор
:) заради тази схема на производителя (4444444.jpg) ще се прекарат единствено повече кабели в стената и пак не знам де го смисъла.
Той и питащия не каза какво точно иска. И аз като alsted търсих сериен по магазините и попаднах само на един, който не кореспондираше по дизайн с останалите и сложих импусно реле. :)
Милен - майстор
Е как да не е казал какво търси. Какво по ясно от това
Друг е въпроса дали ще му стигнат кабелите :lol: то затова първо си правиш схемата и после пускаш кабели.
The_FAN написа:
Каква е схемата за девиаторно командване на 2 кръга за осветление?
тоест има ли двойни девиаторни ключове и как се свързват при положение, че имам 3-ка мостов кабел (1 фаза и 2 нули) ???

Очаквам отговорите ви, че утре трябва да го сглобя
Някъде да се споменава сериен ключ?
The_FAN - специалист
Благодаря много за отговорите. На работа съм пез деня и няма как да се включа между мненията ви.

zz_stefanov: Искам следното:
На влизане в хола да мога да си светна и скрито и основно осветление.
Меката мебел е в другия край - та ако искам да си загася основното осветление и да остана само на скрито да ползвам 2-ри ключ за да не се разхождам до входа на стаята отново.

На обекта положението е следното:
Един ключ с 3 жила (2 кръга) на входа на помещението и извод за лампа на тавана. Това е.
Правя окачен таван, настоящия ключ се мести в една фигура от картон а 2-рия ключ който искам (до меката мебел) още го няма - ще го правя.
Така че броя на кабелите не ме тревожи - крайния резултат е важен.

alsted, Милен - благодаря много за схемите и информацията.

Милен - инсталацията е от строителя - аз го намирам в този вид и тепърва почва мисленето :)
Virtuozo - специалист
На alsted схемата е хубава и вярна,но понеже ти не се беше доуточнил не е нарисувал баш това което ти трябва а именно,че ключовете трябва да са два двойни а не на 3 различни точки.
На Милен ключовете от снимка 11111 и 22222 ти трябват на тебе ама май май няма да ти стигнат жичките :-D

Тема "Девиаторно командване на 2 кръга ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: