Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Някой работил ли е с IЕSВOX - http://www.x10ltd.com/ies.php
Въпросат ми е : може ли да се ползва , ако електромера е електронен и отчитането става с компютър ???

Благодаря Ви
nextvasko - напреднал
Задай си въпроса- "Защо от всички клиенти дали мнения отдолу , никой не си е дал координатите, телефон, маил некъв?"
stefan_gb - специалист
Типично за България :!: тук става въпрос за подобряване на косинуса но във всички изброени уреди има вече взети мерки и такива устроиства не са нужни! Според мен лично трябва да се търси съдебна отговорност срещу производителя.
nenko_66 има много изписано по въпроса , просто потърси защото си поредния заблуден човек от рекламни трикове. Иначе може да се ползва без значение какво е меренето.
Във връзка с тези устроиства съм доста разочарован от хората които без капка умисъл ги копуват. Честно казано познавам електротехници които лапат мухата :lol: и като ги попитам дали работи устроиството от този тип :roll: и как работи не ми дават интелигентен отговор. А какво остава за хората които нямат понятие от материята и си копуват поредния кит с кондензатори.
Последна промяна от stefan_gb на нед дек 20, 2009 5:42 pm, променено общо 1 път.
lz1wvm - специалист
Някой работил ли е с IЕSВOX - http://www.x10ltd.com/ies.php
Въпросат ми е : може ли да се ползва , ако електромера е електронен и отчитането става с компютър ???

Благодаря Ви
Защо никой не си задава ВЪПРОСА имам ли реактивна енергия в къщи. :lol: Тези устройства би трябвало да компенсират индуктивна енергия.Но дали я компенсират не съм сигурен. :? Щом като имате електронен електромер....задайте си въпроса към инкасатора,който я отчита.
Дали електромера въобще я отчита тази енергия.И ако я отчита,колко е тя. :idea:И не забравяй да пишеш резултатаааааа. :idea:
bobykafe - специалист
Абе все съм се чудил, как точно, аджеба, туй чудо знае какъв точно ток черпя от съседния контакт? или просто вътре има 3 кондензатора заляти с цемент+ епоксидна смола+ дебелостенна кутия от рапидни ножовки :lol:
stefan_gb - специалист
Колега lz1wvm аз затова сметнах че не е необходимо да обясняваме на човека за реактивната енергия а по добре е да му дадем следния отговор:

Не си купуваи подобен уред .
lz1wvm - специалист
Не си купуваи подобен уред .
Тези които предлагат такива уреди,обикновенно не знаят за какво става въпрос.А има и такива,които предлагат доста по скъпи уреди.И започва да обяснява(на някой хора)как точно ще ти спести еди колко си лева......това са МОШЕННИЦИ.
Милен - майстор
Електромерите за битова енергия отчитат само активна енергия и електроните електромери монтирани на битови потребители отчитат само активна енергия. Това е по закон, ако не вярваш разгледай документите на ДКЕВР преди време давах и линкове към точния текст :)

Регистрите им са с кодове 1.8.1 за активна нощна и 1.8.2 за активна дневна.

За промишлени абонати и то от определена граница нагоре се монтират електромери отчитащи и реактивната енергия. Тя е с кодове на регистрите 3.8.1, 3.8.2, 3.8.3. Даже им мерят и върнатата обратно към мрежата реактивна от прекомпенсация 4.8.0 по най солената тарифа.

Аколкото до устройството икономията ще е ако не си го купува човек. :lol:
KTT - помощник
bobykafe написа:
Абе все съм се чудил, как точно, аджеба, туй чудо знае какъв точно ток черпя от съседния контакт? или просто вътре има 3 кондензатора заляти с цемент+ епоксидна смола+ дебелостенна кутия от рапидни ножовки :lol:
Не,
кондензатора вътре е само един. С това се и изчерпва модерната германската технология.
gtg1977 - специалист
Само едно ще ви кажа-всичко включено след електромера,се отчита от него.Икономия на ток може да имаш ако въздействаш директно на електромера,но това вече се води кражба.Няма такъв уред който да въздейства на вече отчетената енергия от електромера.Всички които вярват в това,според мен са много наивни. :lol: Единственият начин да не се отчете тока,от електромера,е като го заобиколи. :-D

Тема "икономия на ток с IЕSВOX ???" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: