Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
проблема е следния: От два дена ми се изключва предпазителя на кухнята без нищо да е включено,като преди да изключи няколко пъти издумква (изпуква) без да падне . Това изпукване е многократно и в период от 6-7 часа и тогава пада предпазителя и гл. предпазител също.По времи на изпукванията няма изкра или пушек, просто се мъче да падне предпазителя а и лампите премигват. Предпазителя е 25а а главния е от новите 63а. Няма нагоряло и всички връзки са затегнати и здрави. Днес в кухнята работеха пералня, сушилня,хладилник и кафемашина и предпазителя не падна. Помогнете да си реша проблема!
Милен - майстор
Ами смени го мизерния предпазител, какво му се чудиш толкова, стария си е изпял песента.
от старите АП и нямам друг.Ще се опитам да ги разменя с друг и ще видя какво ще стане
Любо - специалист
предпазителя е калпав и не го прави винаги .размени го както казваш с друг и виж.Мисля че в мазата имам някакъв от тях защото сменях наскоро 1 ел табло .ако си на зор и не намериш мога да поровя пиши на лс ако искаш да е сигурно че съм те прочел
разбрах откъде се чува това изпукване не е от предпазителя а от разклонителната кутия . Над нея е текло от големите дъждове по тръбите на водата и отдушника и сигурно се е навлажнила и пука. Дали като поисъхне няма да спре или ще се наложи да къртя ,защото незнам точно къде е кутията а и с почукване по стената нищо не се разбира.......(А иначе размених предпазителите и пак изключваше...Нямаха нагоряло на външен оглед)
Ако можеш оправи си проблема сам, ако не извикай специалист, защото това не е шега работа.
ArturDent - Почти Безобиден
Ясно че проблема е в разклонителната кутия, но само са информация в едно табло по правило винаги се оставя един резервен предпазител, който не е включен никъде. Така че би трябвало и ти да имаш.

Тема "проблем с ел табло със стари автоматични предпазители" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: