• 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
alantion - специалист
Моторчето на шевната ми машина отказа да работи. Разглобих го,за да проверя как са му четките.Добре са не са износени ,но не завърта. Моля за съвет как да открия повредата ,какво да меря. Проблем е че е вграден в машината и няма с такива размери на пазара. Машината е стара немска,
lenko71 - специалист
Обикновено ел. моторите преди да откажат започват да искрят, бучат и т. н. Как реши че проблема е в мотора?
alantion - специалист
lenko71 написа:
Обикновено ел. моторите преди да откажат започват да искрят, бучат и т. н. Как реши че проблема е в мотора?
Ами замлъкна от раз. Подавам му директно захранване но не мръдва.С фазомер замерих че фаза влиза и излиза през него. След това обърнах фазата ,пак същото,но няма ефект. На входа има 220 волта. къде да търся другъде проблема?
Justy - майстор
Ами измери имаш ли читава намотка :wink:
torbalan - Дървен философ
варианти много...

фаза влиза и излиза...

опита ли да завъртиш на десетина градуса оста на мотора?
аз имам една дрелка, дето от сума време така я ползвам... понякога не потегля, но като врътна лееикичко патроника - завърта ;)
hameleon - специалист
Провери си щепсела и захранващият кабел. :shock:Имал съм подобен случай с една ютия-след като я разглобих и сглобих нацяло разбрах,че се започва от щепсела и захранващият кабел :lol: .
gorgidanchev - специалист
Пак аз трябва да се намеся...Тия моторчета имат и пидал.В тоя цензура какво ли имааааааааааа... :? :? :?
gorgidanchev - специалист
А диретното захранване убива мотарчето отраз.
todortv - майстор
Когато педала е натиснат до край
няма значение какво има вътре ,мотора
трябва да работи на макс. обороти и това
не е противопоказно.
alantion - специалист
gorgidanchev написа:
Пак аз трябва да се намеся...Тия моторчета имат и пидал.В тоя цензура какво ли имааааааааааа... :? :? :?
Ами нямам претенции че съм много на "ти" с ел.техниката но педала е един реостат ,който при максимално натиснато положение дава на "късо",което значи че е аут . аз затова съм го игнорирал. Моторчето е обикновено четково без пускова и без пусков кондензатор.Има един кондензатор вързан паралелно на входа ,но аз мисля е за радиосмущенията. ???
Ами сега?
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 7

Тема "Моля за съвет-ел.моторче за шевна машина" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: