• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
etconev - специалист
Здравейте, искам да си купя телевизор, но се двуомя между LCD и Plazma, за LED просто нямам сили. Дайте предложение за телевизор, по възможност до 1500лв., full HD и да е 100 херцов 37 или 40 инча. Също така не съм се ориентирал и към марка. Исках да попитам също така и за разхода на електричество. Някой казват, че плазмата и лсд-то харчели повече ток от нормалните телевизори, вярно ли е и ако да, колко горе-долу харчат.
Знам, че има много писани теми по въпроса, та чак се обърква вече човек, затова и се обръщам към разбиращите с тази тема.
bullet - специалист
Ето, разгледай тази тема, както и много други в същия сайт-
http://forum.setcom.bg/index.php?topic=35005.0
Милен - майстор
Я да попитам и аз в чуждата тема :wink: но пак по темата.

Какво стана с цифровизацията на телевизията по принцип. Кога започват да излъчват цифрово и кога спират аналоговото предаване. Има ли актуализация на сроковете покрай всичко друго което актуализират :? Последно време май има затишие по въпроса и не се говори много.
torbalan - Дървен философ
ха, тоя списък има вид като да е писан от рекламния отдел на техномаркет...

ЛГ и Панасоник като гледам са номер едно :)
шарп, пионер и други изобщо не ги споменава човека :)
kaltchevmg - специалист
Аз лично бих предпочел LCD вместо плазма. Въпреки че плазмите много ги хвалят със времето цветовете избледняват, за разлика от LCD.
vlad0 - специалист
Гласувам с двете ръце за плазмата, за тея пари 42 инча на Panasonic вземаш и няма да сгрешиш.
vesel - специалист
Реши какви функции искаш да има телевизорът - HD, 100 Hz, DVB и там каквото се сетиш и прочетеш. След това обиколи няколко магазина и питай за модели отговарящи на твоите критерии. Като ти ги посочат, погледай ги, разцъкай им настройките, накарай продавачите да ти подкарат сигнал различен от HD. Виж как се справя телевизорът с картина със стандартна резолюция, дали замазва или всичко е на "кубчета". Това се сещам на първо четене.
В. Петров - специалист
Милен написа:
Какво стана с цифровизацията на телевизията по принцип. Кога започват да излъчват цифрово и кога спират аналоговото предаване.
Даже в специализираните форуми няма точна информация. Цифровото излъчване трябваше да започне м.г. есента. Основни параметри: DVB-T, кодиране mpeg4, вертикална поляризация. Аналоговото излъчване трябва да спре най-късно на 31 декември 2012г.

Приложение към Решение № 138 от 12 февруари 2009г.
ditronix - специалист
Ами аз имам плазма PANASONIC 37" и съм много доволен.Тия,които сега го продават са със следващо поколение панел-мисля,че беше G12 и трябва да са по-добри.Производителите дават живот на панела 100 000 часа,което е много години непрекъсната работа.Главното достойнство на тази технология според мен е много малкото време за реакция-0,001mS при поне 5mS на най-добрите LCD матрици.А и контрастът е по-добър...
  • 1
  • 2

Тема "Съвет при покупка на телевизор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: