Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
kobraltron - напреднал
Здравейте,

нужна ми е малко помощ. При монтиране на лунички на 12 V и 35 W в бетонна ниша, какво отстояние е нужно да има и откъде се измерва(от самата луничка или от края на крушката, където се свързва с кабелите).
Благодаря предварително
moimoimoi - майстор
на самите лунички го пише
обикновенно е 0.5 метра :lol: това е с цел добро охлаждане
Spokoiniq - майстор
Презастраховка, имам монтирани в мдф ламперия на 3 см от края на керамичната фасунга, ако е са термошлаух кабелчетата няма ядове.Верно, че е в коридор, но наемателите ми го зарязват да свети по цял ден.Преди беше с 220 волтови крушки и гърмяха като пуканки точно по тая причина.Наесен им монтирах по един китайски траф 50 вата на всяка луничка от 35 и нещата заспаха.

Прикачен файл

200 011.jpg
200 011.jpg (43.23 KиБ) Видяна 2180 пъти
engineer - специалист
удома ги монтирах така че разстоянието между фасунгата на луната и тавана има 1см. Цялото разстояние с което разполагам е ~5-6см между гипсокартона и тавана (тавана е панел). Никакви проблеми за последните 5 години. Луничките са 12V, 35W. Имам пълнеж от стиропор. Оставил съм празно пространство около луната с радиус 25см.
kobraltron - напреднал
И при мен ситуацията е подобна. Благодаря за отговорите, мисля че няма да имам проблеми, още повече при мен няма пълнеж и като цяло няма да се ползват много много лампичките.

Тема "отстояние лунички - въпрос" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: