Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SongBird - специалист
Майка ми вика, че пералнята центрофугира много слабо. Слаб съм в електрониката(мога да меря с мултицет и да запоя едно друго) и сигурно ще викам майстор, но ми се иска да съм горе долу подготвен какво може да ме очаква.

Та, ще може ли да предположите от какво може да е този ефект?
SongBird - специалист
SongBird написа:
Майка ми вика, че пералнята центрофугира много слабо. Дрехит е все излизали мокри и ги пускала по няколко пъти на изцеждане. Слаб съм в електрониката(мога да меря с мултицет и да запоя едно друго и дотам) и сигурно ще викам майстор, но ми се иска да съм горе долу подготвен какво може да ме очаква.

Та, ще може ли да предположите от какво може да е този ефект?
velsi - Почетен майстор
Не е лошо да дадеш повечко информация. Какво ще рече "центрофугира много слабо"? Отвори пералнята отзад, развърти на ръка, ослушай се за шумове, виж за луфтове, пусни една програма, погледай, виж кое как и тогава пиши пак тука, за да има с какво да помогнем.
petromaniq - специалист
Добре е да кажеш и модела и марката.
SongBird - специалист
Утре ще ходя на гости и ще я отворя. Също и ще я разпитам по подробно. "центрофугира слабо" доколкото разбрах от нея означава, че не вдига достатъчно обороти за да изцеди дрехите от водата. Била на 1000 оборота уж. Това ми е инфото от разговора вчера. Сега не мога да се свържа с нея да питам за марка и модел :/
alsted - майстор
Започни с филтъра на мръсната вода-дали не е позатъпкан. Виж да не е прегънат някъде маркуча за мръсната вода. Следва охлабен ремък-като симптом е намирисването на гума. Накрая уточнете дали наистина е на 1000 оборота и по спомени дали има разлика във скороста. За сега - толко. Успех :thumbs:
mita6kiii - специалист
Някои модели перални имат ел. везни и ако сложиш повече кг. от максимално допостимите за зададената програма сами си определят максимално възможните обороти.Не казвам че точно това ти е причината, но да си го знаеш.Също е от значение дали при перилен цикъл си върти нормално.Като я погледнеш кажи още инфо и все някой от съфорумците ще ти помогне.

Тема "Центрофугата на пералнята е слаба. Помощ моля." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: