Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
inp - напреднал
Почудих се в кой раздел да пусна темата - при гипсаджиите или електротехниците, та в крайна сметка реших тук. Ако искате местете я.

Та ще трябва да монтирам кабели по стени и тавани, но температурата е около 0, а се очаква и да падне. Възможно ли е да се използва гипс при тези условия или ще трябва да прилагам друга техника? Какво ще препоръчате?
blv - специалист
1Вариант:Пирони с изолация-без гипсиране.
2 Вариант: Повече гипс по голяма площ на гипсиране в/у кабела
Преди 2години полагах кабели при такива температури и нямаше проблем, но тогава нямаше(или не сам знаел за другите варианти) толко екстри. С пироните с изолация става доста по-бързо като им свикнеш.
moimoimoi - майстор
аз поне проблем с гипс-а в студено време не съм имал
ако става дума за мостов проводник, първо си го наковаваш с стоманени пирончета,и после си гипсирваш
даже от студа/студената вода по бавно се втвърдява гипса
inp - напреднал
Благодаря за бързите отговори. Ще видя как ще са температурите и вятъра. Ако много застудее може би ще поизчакам. Че тая виелица навънка не е много обещаваща...
rulom - модератор
Бе гипса, не е проблем, ще държи, ма знаеш ли как се е удървил тоя кабел, при тия студове, ако го огънеш може и изолацията да сцепиш.
А и ще ти вади пирончетата.....по принцип кабели под +10 градуса не се полагат.
Милен - майстор
Няма край тази практика да се кове мостовака, българина ще си маа с пироните и през 22 век :-D
rulom - модератор
Милен написа:
Няма край тази практика да се кове мостовака, българина ще си маа с пироните и през 22 век :-D
:lol: :lol: :lol: Милене, мани, тва е друга тема :wink:

Тема "Работа с гипс при ниски температури" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: