Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ikonomec - помощник
Здравейте, въпросът ми е следният - имам усилвател Blaupunkt, който бех си закупил през пубертета, че да ми думка в астрата, че да вдигна малко репутация в махалата :yawinkle: само че от 2 години вече усилвателя седи в шкафа неизползваем.. Тъй като си правя нова стая искам да си оправя и озвучението. В смисъл имам си разни субуфери и т.н. ама стъпалото наистина си го бива и е грехота да стои така, също и не искам да го продавам... Та идеята ми е какъв точно трансформатор ми трябва за да го свържа към мрежата от 220 волта (той е на 12волта). Доколкото разбирам има значение и от параметрите на самият усилвател, затова съм намерил модела с характеристиките, ще постна линка тук, за да си добиете представа: http://www.crutchfield.com/S-hrv8ptefst ... etails-tab Консултирах се с един приятел, който уж ги разбира, но явно не се разбрахме тъй като взе да ми предлага някакфи трансформатори по 150-200 лева, а то незнам усилвателя вече дали струва толкова. Дано някой помогне. Благодаря предварително!
moimoimoi - майстор
трябва ти трансформатор с мощност 12x50x1.1=660 вата
12-това е напрежението на вторичната
50-това е тока който консумира максимално/има 2 предпазителя по 25 ампера/
1.1-коефициент за сигурност,да не работи на 100%
та тоя траф 660+ вата там някъде струва-150-200 лева
отделно ти трябва изправител-4 диода с охлаждащ радиатор+кондензаторна група поне 0.1фарад+някаква кутия в която да ги сложиш тия неща

и накрая няма да си доволен от звука повярвяй,нито от цената коят ще отиде към 300лева
за това продаваш тоя и си купуваш домашен усилвател/ресивър с дистанционо
цените им започват от 100 лв до колкото си искаш за втора употреба
само не си купувай кучи марки като тъндър :lol:
виж тоя сайт http://www.ljclub.net/ даже може да предложиш твоя за бартер с някой усилвател
miroton - майстор
Цените варират,лично съм продавал траф 680 VA за 70лв.Вземи от някоя стара микровълнова печка трафа и го пренавий за 11 волта.Трафа си грее на празен ход доста,няма да се плашиш веднаж го бях забравил 24 часа.Лично изпитана система от преди 10 години когато правих автоусилватели.
Junak - майстор
Стар акумулатор /необслужваем и зарядно за 30-40 лева. Зарядното в буферен режим
ikonomec - помощник
moimoimoi - наистина това е най-правилното и безопасно решение, но и доста скъпо, точно както моя познат ми каза. Благодаря ти за изчерпателния отговор, сега ще погледна саитчето което каза. Иначе за ресивера аз имам един домашен усилвател Елизабет унита диора, но както той така и повечето са си с канали за колони, а от този за колата мога да си настроя субуфера/бас-туба/бас-каса само на вибрации, което точно искам. Ако свържа тубата към домашния ще ми работи като тонколона /а тези със субуфер канали тръгват от 400 кинта нагоре/

miroton - и за това решение бех чел някъде, но ме притеснява, че при над 6,7 часа работа тоя траф може да се превърне в електрожен. Особено на някаф купон.. не искам да си представя какво може да стане :///

tunak - удачно решение, но леко грозновато а и сумати кабели - от контакт към зарядно оттам към акумулатора оттам ще тряя да се правят някфи специални клеми, че хем да е закачено зарядното, хем и кабели към усилвателя... а ако тръгна да го зареждам отделно, то през 3,4 часа ще трябва да си спирам музиката, че да го заредя.

Благодаря на всички за бързите отговори. Явно обаче истината си е, че тези усилватели са си правени за коли :/// трудно е в домашни условия да се извади такъв силен ток или ако не трудно то скъпичко.

Тема "Какъв точно трансформатор ми трябва?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: