Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте, Преди няколко дни си смених осветителното тяло в хола и установих че не е прекъсната фазата от ключа а е прекъсната нулата.
Проблем ли ще е ако направя осветителното тяло на 12волта с трансформатор до кйто ще има постоянно фаза, а ще бъде прекъсната нулата от ключа? Ще изгаря ли често трансформатора когато има постоянно фаза към него. Питам за всичко това защото не ми се кърти да обръщам кабелите от кутията към клуча. Благодаря предварително!
Trifun - специалист
Трансформатора не го бърка кой проводник е прекъснат - т.е. няма да изгаря по-често, ако е прекъсната нулата, а до него отива постоянна фаза.
Но не е лошо да провериш дали не е така и с ключовете в другите стаи и дали не може да се обърнат направо от таблото с предпазителите - от гледна точка на безопасност.
свързвай смело но първо свали предпазителя все пак... :)
piron45 - майстор
Послушай Trifun , провери си инсталацията. Изобщо не е добре да имаш непрекъсваема фаза по кабелите и осветителните тела, а пък още по малко по уреди. Не е чак толкова сложно дори да отвориш някой и друга кутия и да ги размениш проводниците. Разбира се тая работа винаги можеш да я предложиш и на тъщата без да изключваш предпазителите :lol:
gecata82 - специалист
същата инсталация си я имам вкъщи, но аз живея в панелно жилище и разклонителни кутий нямам, а връзките са ми зад самите ключове, и си го преправих

Тема "съвет за грешно сварзан ключ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: