• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
neillmakoli - специалист
Привет, гледам техномаркета са пуснали промоция на двд НЕО за 35 лв, та искам да ви попитам някои неща
:?
Каква му е максималната резолюция която може да изкара на ЛСД ТВ ДЕУ(1440Х900 резолюция му дават) и с какви кабели?
Дали може да изкара поне двд резолюцията 720Х576?
pif4o - специалист
Хм , въпроса ти ми е малко странен :? каква резолюция? със сигурност няма да вади повече от стандартната за двд, нали не очакваш да гледаш от него ХД видео ако искаш повече резолюция купуваш си блу реи за няколко стотака и си търсиш ХД филми :) по добре питай, чете ли дивхикс и ави формати, чете ли субтитрите с всякакви разширеняи txt,sub. Интересувай се могат ли да се увеличава размера на субтитрите или е само един зададен, щото някои ги вадят толкова ситни че трябва да си джо зоркото око за да ги четеш. Не е лошо да може да чете филми и от преносима памет нещо мноооо полезно за бързо и лесно гледане на филмчета свалени от нета.
stefan_gb - специалист
Няма цифров изход, само един гол scart . Кабела които ти трябва е естествено е scart - scart .
Gladiator_BG - специалист
то сега има сякакви преходници ... какъвто кабел иска може да използва ...
stefan_gb - специалист
Gladiator_BG написа:
то сега има сякакви преходници ... какъвто кабел иска може да използва ...
преходниците са си преходници и нищо по вече и тук няма полза от тях,така или иначе ще използва RGB входа на телевизора.
KIBRIT - специалист
Служебното ДВД е "Нео" и работи точно с 5 диска,след което непрестанното изписва-"Bad disk"...
Не бих дал и 10 лева за тази марка ! :sad:
pif4o - специалист
Да, прав е колегата, ако ще е евтино ДВД то по добре Елит поне до скоро бяха с оптика на сони, ама ако и тяхната цена е стигнала 30-40 лева не се знае що за оптика има вътре. На мен скоро ми се падна едно такова от снакс с награди след 3 - 4 диска изписа. Asta lavista baby и умре :-D
ditronix - специалист
Пък моето NEO PDX77 работи вече 5 години без проблеми и чете всичко,което му пусна!Имаше на времето една приказка"Кара го като служебно Балканче", та....Ама може и да сте случили на калпаво,какво толкова...Нали има гаранция,за тези пари остана и кусури да му търсим!
Разликата между NEO и ELITE е май само в кутиите :lol: SONY не произвеждат оптики вече няколко петилетки,в момента най-голям производител са LITE-ON и снабдяват с продукцията си всички известни фирми,които пускат на пазара DVD устройства.
mitko_rupite - специалист
Преди 15 дена си Купих от Техномаркет
NEO DVD-N50 DIVX
http://www.technomarket.bg/product_deta ... d=09007740
предимство и на двете е че чете от Флаш памет ...
Но независимо дали ИНФОТО е на ДИСК или ФЛАШКА -- тва което "не се чете " от флашка -- не се чете и от диск ..правил съм 5,6 проби ...

Консултанта ми каза ,че откъм ЧЕТЕНЕ е същото като NEO DVD-E70 DIVX - 35 лв ,но е по здраво в Механиката .

Тааа какво четеее...???
Щото някой филми правиха проблеми и се върнах при консултанта /много учтиво и компетентно момче/- за обяснения..
Аз гледам на обикновен 21 инчов сони Телевизор - с чинчов кабел ..

-
Кат Чукниш с десен бутон на файла се вижда резулюцията
нормална е -640-480 ....
но ако файла е -620- 336.... и по малко от 336 НЕ го ЧЕТЕ !!!!

Да се ИЗБЕГВАТ ФОРМАТИ - TS xviD /тва TS отпред било изкуствено вдигане на качеството на филма -- или нещо от сорта / - и НЕ ГО ЧЕТЕ !!!

MKV...VOB...-също да се избягват -- точно за тия двата нямам ЛИЧНИ впечатления- но ми го каза консултанта

Имам Филми в MPEG Формат -- на който говора е в самия Филм ........ на РС то вървят -- но на ДВД то НЯМА говор .... КОНСУЛТАНТА КАЗА ,че проблема бил в ЛИПСВАЩИ КОДЕЦИ на ДВД то ...
Същия проблем става и със Компютъра -- ако не си си ОБНОВЯВАЛ програмата за гледане на филми скоро ...
--------------

Консултанта стигна до тия изводи - след като ....
- Пуска Филмите на Същото ДВД
- пуска ги през РС
- пуска ги през ДРУГИ ДВД та -- Самсунг и тн ---
Отдели ми близо 1 час ..
Въпреки всичко съм доволен от ДВД то -- за 40 лв -- толкова -- тва не е РС...

.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за двд НЕО" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: