Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
leo^^ - специалист
Имам фурна и плот за вграждане, съответно 4.1Кв и 3.4Кв. И двете си са с щепсели. Имам кабел2х4мм2. Но никъде не мога да намеря контакт поне 25А(макар, че по мои сметки и това не е достатъчно- 7.5Кв = 35А). Някакви идеи какво мога да направя?
stefan_gb - специалист
Без контакт примерно и по надеждно , махни щепсълите и сложи каб. накраиници върху провдниците и направи връзката с клеми това всичко да влезе в кутика за вънщен монтаж.Обезателно занули уредите и ако има възможност ги захрани на два отделни токови кръга.
leo^^ - специалист
За съжаление не мога да ги разделя на 2 кръга, а това с клемите нещо не ми изглеvда много по-надеждно. А дали ще има проблем идващия от таблото кабел(понеже не съм го отразъл още) да го оставя отвън да си стои а да направя контакт външен монтаж. Защото мястото е неудобно и ще ми е по-лесно да монтирам контакт в единия шкаф.
stefan_gb - специалист
leo^^ написа:
За съжаление не мога да ги разделя на 2 кръга, а това с клемите нещо не ми изглеvда много по-надеждно. А дали ще има проблем идващия от таблото кабел(понеже не съм го отразъл още) да го оставя отвън да си стои а да направя контакт външен монтаж. Защото мястото е неудобно и ще ми е по-лесно да монтирам контакт в единия шкаф.
Как ти изглежда на теб и каква е истината няма да коментирам.Не няма проблем да се монтира контакт за външен монтаж. Има 3Р 25 А контакти за външен мотаж. А може да използваш и 32 А за външен монтаж.

Прикачен файл

image55591.jpg
image55591.jpg (2.41 KиБ) Видяна 5653 пъти

Прикачен файл

image5671.jpg
image5671.jpg (2.71 KиБ) Видяна 5654 пъти
Милен - майстор
Първо махаш тия двужилни кабели и си слагаш и на двете 3х4кв. От там нататък варианти много - контакти 3 пера от черните, промишлен евро контакт има ги и за 63А и нагоре (двата вида от снимките на stefan_gb) и твърда връзка например това http://www.naidenkirov.com/products/Prista.html като въпросната твърда връзка е означена като Cable outlet, for high power consumers 4mm2/ 380V~ http://i.data.bg/07/12/04/693528_orig.jpg

Друг вариант на твърда връзка Атра

Преди време на една печка сложих бойлерно табло (ключ) за изключване на цялата печка. Ключа беше 45А Легранд http://www.market.bg/item6345_251.html много е стабилен и го има с метална конзола за вграждане или пластмасова външна кутийка.

И като последен вариант двата кабела с по един щепсел шуко в напълно отделни контакти не един двоен. Ако фурната и плота са с отделни кабели и щепсели се получава 4.1кВт са 18.6А а 3.4кВт са 15.4А което е малко множко но все пак е поносимо като натоварване на щепселите в краен случай ако не може да се избере друг вариант. Проблема в случая ще дойде ако и двата контакта са ти на един кръг с голям предпазител и няма кой да ги защити от претоварване. Предпазителя ще бъде поне два пъти по голям от тока на щепсела и контакта.
fikata - майстор
leo^^ написа:
Имам фурна и плот за вграждане, съответно 4.1Кв и 3.4Кв. И двете си са с щепсели. Имам кабел2х4мм2. Но никъде не мога да намеря контакт поне 25А(макар, че по мои сметки и това не е достатъчно- 7.5Кв = 35А). Някакви идеи какво мога да направя?
Тези 7,5 кW са пълната инсталирана мощност на двата уреда.Цялата ли ще ползваш в един момент.
Приветствам идеите на Милен.Привърженик съм на твърдата връзка..
Изборът е твой

:)
blv - специалист
Твърда връзка =D> ако мислиш, че е слабо взимаи поялника и си готов.

Тема "Контакт за фурна и плот" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: