Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
spear - помощник
Поради необясними за мен причини щората на гаража си промени параметрите на вдигане и сваляне и сега се вдига до половината а като се свали до долу мотора продължава да върти и ако не го спра може и да начупи нещо там горе.
Щората е подобна:

Изображение

а контролния блок е този:

Изображение

Моля някой, който е монтирал подобна щора да ми помогне да настроя наново контролния блок с правилни интервали на отваряне и затваряне.
fikata - майстор
Крайни изключватели ?
spear - помощник
Не те разбирам
Последна промяна от spear на вт яну 15, 2013 11:19 am, променено общо 1 път.
ArturDent - Почти Безобиден
Тръгваш по кабелите и трябва да стигнеш до двигателя, който върти оста.
На оста има едни джажи, които се навиват върху една резба и задействат крайните изключватели. Поне на моята е така.
Трябва да отвориш металната кръгла кутия, май.
spear - помощник
aaaa, май ще викам специалист, това не го мога [-X
puh4 - специалист
Точно зад карето на манивелата за ръчно отваряне има две малки врътки. Едната е за контрол на отваряне другата затваряне (трябва да ги налучкаш).
spear - помощник
Това ще да е =D>
Намерих ги, въртях ги насам натам, но не открих никаква логика. Уж нагласям долно положение на щората с едното и започвам да връткам второто да наглася горно положение, но се прецаква и долното :-k
Като ги въртя нито се затягат нито се разхлабват и не мога да разбера има ли начало и край.
Последна промяна от spear на вт яну 15, 2013 11:19 am, променено общо 1 път.
puh4 - специалист
По принцип двете врътки нямат нищо общо помежду си. Признавам, че на тази фирма задвижките са малко кофти, дори и аз се затруднявам понякога да ги издокарам. Другия проблем може да е в механизма за изключвателите тогава се поставят външни на самата щора.
spear - помощник
Пристигна човек от фирмата, бъзика го 10 мин и засега проблема е отстранен. Благодаря на всички които се опитаха да помогнат!

Тема "помощ за настройка таймера на гаражна щора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: