• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
SongBird - специалист
Колко лесно, и колко скъпо ще излезе?

В момента климатика ми е включен в един контакт изкаран специално за целта близо до вътрешното тяло. Искам да му сложа един електромер някъде по пътя.
Няколко въпроса:
Изпълнимо ли ще е?
Откъде да си купя електромер? Колко ще струва горе долу ел.мера? Ще трябва ли да се калибрира, че все пак искам да ми мери вярно?
Окабеляването ми е двужилно, това проблем ли е?
Схемата за свързване дали ще я има с у-вото?

Поздрави,
Георги
Justy - майстор
В монофазния електромер влизат фаза и нула и излизат фаза и нула, мисля че са написани на капачето на клемореда. Може и да не го даваш на лабораториа ако имаш калиброван товар - да го тестваш. Нали не ти трябва за пред енергото - и тях не ги интересува - 10 си сложи :wink:
moimoimoi - майстор
ако искаш да е точен най добре нов-50-60 лева е
ама колкото и да ти отчита все ще си го плащаш :lol:
схемата е следната ;от контакта с щепсел се взима напрежение и влиза в електромера/през предпазител най добре/ от електромера излиза кабел и пак на контакт
електромера с контакта най добре е да са монтирани на някаква текстолитова плоча
ама за точност мисля вече няма къде да го занесеш понеже енергото си закриха лабораториите/поне в сливен/понеже новите електромери нали са електронни и се предполага че са точни
stefan_gb - специалист
moimoimoi написа:
;от контакта с щепсел се взима напрежение и влиза в електромера/през предпазител най добре/
Да премахне щепсъла и контакта преди електромера, контакта след електромера го занули обезателно.
sasooooooooo - "специалист"
Justy написа:
В монофазния електромер влизат фаза и нула и излизат фаза и нула...
Влизат Фаза и Нула, ама само Фаза излиза, по принцип

Новите са над 100лв., но не се нуждаеш от часовник, щото е вграден.
Човърка ме да те питам - защо ти е това чудо?
Свали вътрешното тяло на климатика, откачи му кабела и го вкарай в ел-мера. После с друг кабел от него захрани климатика.
:? Хм, в втоя случай наистина и Нулата ще излезе от ел-мера.
Успех
Justy - майстор
sasooooooooo написа:
Justy написа:
В монофазния електромер влизат фаза и нула и излизат фаза и нула...
Влизат Фаза и Нула, ама само Фаза излиза, по принцип

Новите са над 100лв., но не се нуждаеш от часовник, щото е вграден.
Човърка ме да те питам - защо ти е това чудо?
Свали вътрешното тяло на климатика, откачи му кабела и го вкарай в ел-мера. После с друг кабел от него захрани климатика.
:? Хм, в втоя случай наистина и Нулата ще излезе от ел-мера.
Успех
Сашо, наистина ли не знаеш как се краде ток :shock: :? :lol:
sasooooooooo - "специалист"
Знам само за нулата от комшията... :?
kuuuuuul - майстор
В Конрад има няколко вида такива на различни цени идеални са за твоя случай,а ако държиш на ибикновен ел. мога да ти подаря един.
pif4o - специалист
sasooooooooo написа:
Знам само за нулата от комшията... :?
Какво става ако си хвана нула от комшията, и съответно тои от мен ???? верно ли нема да ги отчита ел.мера? :?
  • 1
  • 2

Тема "Електромер за климатика. Как?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: