Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
okokorekokes - напреднал
някои можели да ми начертаете тази схема на свързване http://www.szuts.com/plasmabooster/ ? до колкото разбрах е паралелно свързване ,ама като гледам на снимката е нещо комбинирано :? :? :? :? :? :? :? :?
ELEMENTAL - специалист
Свързването е смесено.Целта е да се изгради кондензатор 470pF/30kV от по-нисковолтови кондензатори.

Прикачен файл

ScreenHunter_01 Feb. 08 00.44.jpg
След като ги запоиш кондензаторите, намажи им изводите хубаво със силикон (не от този на пръчки).
ScreenHunter_01 Feb. 08 00.44.jpg (27.5 KиБ) Видяна 4312 пъти
okokorekokes - напреднал
а къкви са параметрите на 1 кондензатор и кое краче е + и кое -
ELEMENTAL - специалист
4-те кондензатора трябва да са с капацитет 470рF и пробивно напрежение 15кV.Кондензаторите са неполярни, керамични.Ако пък намериш кондензатори 470pF/30кV ще минеш с по един на свещ (единия извод на който връзваш към корпуса и, а другия към извода и).
okokorekokes - напреднал
а обаче ако не намеря тъкъв кондензатор с такива параметри ,какви кондензатори да търся да саберат сумата която ми трябва?
ELEMENTAL - специалист
Можеш да използваш:
- 1nF/15kV (2 брой на свещ свързани последователно)
- 330pF/15kV (6 броя на свещ свързани смесено)
- 680pF/15kV (4 броя свързани по горната схема)
okokorekokes - напреднал
мерси много като го направя ще кажа какъв е резултата :)
Милен - майстор
Каква е идеята на цялото упражнение, от този език нищо не се разбира. :?
stefan_gb - специалист
Идеята е да се увеличи мощноста на искрата в запалителната система на автомобила с освобождаване на натрупания заряд от групата кондензатори.
petromaniq - специалист
Идеята като че ли е безмислена без импулсния блок показан по-долу в картинката. Даже ефекта може да е отрицателен, ако се използва при конвенционална запалителна уредба-кондензаторите ще притъпяват високоволтовия импулс.

Тема "МОЛЯ ЗА МАЛКО ПОМОЩ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: