Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
martin_k_g - напреднал
Ще си правя един по-специален преходник 2,5=>3,5mm жак,обаче незнам как се свързват 3,5мм слушалките към женския жак(3,5).Ако някой може да обясни или да покаже със схема :cry:
Или ако не сте ме разбрали-След като се свърже мъжкия жак(3,5мм) към женския жак(3,5мм).От женския жак има 3 извода.Тези изводи не ги знам кой на кое отговаря от мъжкия :|
bluelemon - специалист
Нямаше нужда да пускаш две теми. Ако съм разбрал правилно искаш да правиш преходник за стерео. Изводите са ляв и десен канал и маса. Ориентирай се по цветовете на жичките.
martin_k_g - напреднал
bluelemon написа:
Нямаше нужда да пускаш две теми. Ако съм разбрал правилно искаш да правиш преходник за стерео. Изводите са ляв и десен канал и маса. Ориентирай се по цветовете на жичките.
Ами незнаех къде да пусна темата и затова на двете места я пуснах извинявайте.

Благодаря ти bluelemon за отговора,но точно това е проблема че незнам кои цветове на кое отговаря.
Значи имам 2,5мм мъжки жак стерео.От него излизат две жици ,а не три- жълта и червена.Как този жак да го свържа за 3,5мм женската букса(която има 3 извода),за да може към този женски жак да се свързват обикновенни слушалки(3,5мм)

п.пТози жак 2,5 мм е от телефон Нокиа(от хендсфрее)Значи това хендсфрии е било със 2 слушалки,но не е било стерео(от двете слушалки се чува едно и също,а не се сменя),затова е със две жици.
:?
masteradmin - майстор
Не си написал правилно мъжкия жак на слушалките ти не е стерео ами моно. Това което мога да те посъветвам е да си купиш за 7-8 лева нормални стерео слушалки, но ако тези от ГСМ-а имат за тебе сантиментална стоиност и иска6 да слушаш точно тях, то тогава им отрежи нестандартния жак и си купи един моно 3.5мм жак или стерео 3.5 и в двата случая звука ще е кофти ако си вземеш стерео жак просто единия канал на жака не го свързваи никъде. (не те съветвам да закъсяваш 2-та канала).

Тема "Въпрос за 3,5мм жак" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: