Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ribnikolaevi - майстор
Айде пак на черешата. Девиаторен ключ с IP 66 къде може да се намери? Или откъде да започна да се разплитам кълбото?
Представям си нещо може би с някаква прозрачна гума отгоре. Но нямам никаква идея.
Ако видя, че това, за което питам, ще се намери прекалено трудно, ще пусна информация за какво точно искам да ползвам тия ключове, за да се търси начин да се заобиколи проблема. Но засега въпросът ми е има ли такова чудо и къде?
Да добавя, че единия ключ ще се пръска пряко от топла (за къпане) вода.
moimoimoi - майстор
тая работа с пряко пръскане с вода хич не е добра като идея,рано или късно гъмата/уплатнението стареее и идва един ден в който IP-то вече не е 66
или му намери друго място или да е с понижено напрежение-примерно ключа да е на 12 волта и да командва отдалечен контактор,и вече той да управлява лампите
ключ с IP66 би трябвало да е външен
има за вграден монтаж ключове с капаче като капака е прозрачен и през него се включва и изключва
ribnikolaevi - майстор
Мисля че няма праблем да е 12 волта. Това е добра идея. Все пак, къде мога да намеря такъв девиаторен ключ.
Да поясня, че двата девиаторни ключа ще командват магнитни насрещници на две врати.
Засега намирам това - http://www.gewiss.hu/dmdocuments/fornot ... _TC_EN.pdf
стр. 16, IP55 WATERTIGHT PLATES WITH DOOR AND SOFT MEMBRANE, само ако може от 55 да намеря и 66...
Милен - майстор
Много трудно ще намериш такъв с IP66. Обикновените български са с степен на защита IP44 при това за открит монтаж. Дори и да излезе нещо то ще е промишлено или дори морско изпълнение и външния му вид няма да те устройва.

Варианти с ключ на 12V и релета, или някакъв безконтактен сензор или фото клетка или някакъв друг подобен датчик.
Justy - майстор
ribnikolaevi написа:
Айде пак на черешата. Девиаторен ключ с IP 66 къде може да се намери? Или откъде да започна да се разплитам кълбото?
Представям си нещо може би с някаква прозрачна гума отгоре. Но нямам никаква идея.
Ако видя, че това, за което питам, ще се намери прекалено трудно, ще пусна информация за какво точно искам да ползвам тия ключове, за да се търси начин да се заобиколи проблема. Но засега въпросът ми е има ли такова чудо и къде?
Да не съм лош пророк, ама четохте ли преди дни млада жена как си погина в банята? Какви са тези насрещници, че да трябва да ги командваш като си под душа? Не предизвиквайте съдбата :evil:
moimoimoi - майстор
12 волта е най доброто решение,даже и насрещниците са за 12 волта
ако ще командваш само тях не е необходимо даже и релета/контактори понеже тока им е малък и ключа ще издържи
stefan_gb - специалист
Има ключове IP66 скрит монтаж монтирал съм, но незнам от куде беше закупен и включва осветител на мивка в баня. Непомагам много но само това знам ..... Мога да попитам ако е нужно.
ribnikolaevi - майстор
Ще съм много благодарен.
Драмата е, понеже има две врати на банята. За да може да се заключват и съответно отключват от всеки от двата отвора на вратите.
Милен - майстор
ribnikolaevi написа:
Драмата е, понеже има две врати на банята. За да може да се заключват и съответно отключват от всеки от двата отвора на вратите.
ribnikolaevi написа:
Защо не си сложиш механични заключалки. Така ще избегнеш опасноста от токов удар, който е възможен въпреки степента на защита IP66 и въпреки слагането дори на на дефектнотокова защита. При мокра кожа и мокър под, опасния ток за човек е много по-малък отколкото на сухо. Един ключ колкото и да е сигурен винаги е възможно да се наруши защитата му, дори и по субективни причини.
moimoimoi - майстор
ключа ще се намери с високо IP ама насрещника с какво IP ще е

Тема "девиатор с IP 66" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: