• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
koba - специалист
От извесно време спира топлата вода след 5-10 минути ползване. Преди това издържа около 30- 40 минути. Интересното е че датчика на бойлера показва, че има топла вода. Изключих бойлера за два дни и датчика показваше, че няма топла вода :?
Направо незнам ... очаквам мнения от професионалисти.
sian - специалист
Топлата вода се подава от тръба в бойлера , която достига почти до горната част на водосъдържателя. Може да е пробита в долната си част.Чувал сум че при някой модели тази тръба е пластмасова и е набита в металния накрайник който виждаш отвън.
Първо се увери че му е изтекла гаранцията, после отваряй бойлера.
koba - специалист
sian написа:
Топлата вода се подава от тръба в бойлера , която достига почти до горната част на водосъдържателя. Може да е пробита в долната си част.Чувал сум че при някой модели тази тръба е пластмасова и е набита в металния накрайник който виждаш отвън.
Първо се увери че му е изтекла гаранцията, после отваряй бойлера.
Гаранцията е изтекла отдавна ... ама не трябва ли да тече... :?
Virtuozo - специалист
Що пък да тече? Водосъдържателя си е здрав,топлата вода се изкачва на горе а студената е доло точно за това въпросната тръба е дълга за да може да тече най високата вода която е най загрята макар да е далече от нагревателя ама далгата тръба ако е станала къса :lol: Абе ти не си ли виждал онзи симпатичен майстор който рекламира свръхкачествените :-D бойлери теси :shock: и използва за жестикулация някакви изкривени пласмасови тръби :wink:
stefan_gb - специалист
И ти трябва да рагледаш линка на Милен от другата тема http://nikelectric.com/index.php?cPath=38_56 :lol:
koba - специалист
stefan_gb написа:
И ти трябва да рагледаш линка на Милен от другата тема http://nikelectric.com/index.php?cPath=38_56 :lol:
Ама термостата е нов смених го преди 5 месеца :?
kok - специалист
и аз съм със същият проблем водата свършва два пъти по бързо а стрелката на темп. на бойлера си седи там и май въобще не мърда :?
боилера ми е на елдом инвест уж с 5г. гаранция ама те минаха :-D и аз ли да гледам тоя линк за рез. части или при мен е тази тръба която казваш а на моя дали е с такава :? май е такава а сменя ли се ? :? май трябва да се отваря отдолу а?
Милен - майстор
Защо изобщо я гледате тази стрелка на бойлера наречена термометър. Това просто показва има или няма топла вода но в никакъв случай и колко градуса е. Пусни топлата вода в една чаша да тече и тогава мери с живачен термометър, показанията му в 95% от случаите ще бъдат различни от стрелката на бойлера.
lubomirlz - специалист
И аз съм за тръбата, и нашата беше пластмасова, след година работа се скапа и я сменихме с тия алум. за парно. Вече 3 години няма проблеми, което пък ме досеща че пак трябва да го отварям за да го почистя от варовика :evil:
Rumen Iankov - специалист
А дали не захранваш съседите с твоя бойлер. :?
  • 1
  • 2

Тема "Проблем с бойлера" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: