• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
estorm - специалист
Имам един Самсунг който се ползва единствено за слушане на музика през wifi или memory card
Обаче го разнасям насам натам и не винаги може да е със включено зарядно. А без него изкарва едва 2 часа. Пробвах с една 18650 батерия да му пускам ток през юсб-то ама не взима от нея /кабелите са вързани по реда си/ просто не я отразява. Извадих от неговата батерия плюс и минус и ги вързах паралел към 18650. Като гледам с двете заедно ще издържа над 2 часа, но първо да питам знаещите това до какво може да доведе? Тлф работи с двете но не индикира да е с напълно заредена батерия. Индикацията заряд винаги стои на проценти на каквато е била преди да добавя външната батерия. Така ли да карам или да търся начин да подавам тока през юсб от друга батерия?

Прикачен файл

тлф1.jpg
тлф1.jpg (22.9 KиБ) Видяна 1876 пъти
Gnus - специалист
18650 е 3.7 волта и телефонската батерия е пак толкова. Но през юсб се очаква да се подаде 5 волта, затова няма да стане зареждането.
Като ги вържеш паралелно, телефонът не отчита заряда на външната батерия, защото вътрешната я разрежда.
Мисля, че най-приемлив вариант е да свържеш само 18650 и за зареждането да разчиташ на външно зарядно.
karaangov - помощник
значи наи одачниа вариант е да си вземиш power banck 3/4 часа дори пошече изглежда ето така нее скъпо такаче помисли може да ги разгледаш в алиекспрес имаги евтини и стоката идава не се плаши

Прикачен файл

свали.jpg
свали.jpg (2.14 KиБ) Видяна 1830 пъти
estorm - специалист
Аз не искам да е само с 18650 защото излишно трябва да е винаги само с нея. Искам да я слагам когато се наложи. Пък и нея през тлф не мога да я зареждам. Ако не е проблем да я връзвам паралел когато се наложи мен ме урежда. Важното е да знам, че това не вреди на нито едната.
Не искам да взимам пауер банк защото наоколо където и да съм имам на разположение модел 18650 затова се спрях на нея. А това че през юсб се искат 5в не се сетих :? Значи конкретно няма да се подпали или скапе нещо ако връзвам както съм намислил, нали? Дори на тлф да е разредена почти а другата заредена. Между другото на едната оригинална Самсунг батерия извадих чипа и го вързах към 18450. Не пожела да пусне ток от нея.
Gnus - специалист
Батерията на телефона има трети извод за термоконтрол и това предпазва телефонът да я зареди до гръмване. Като я свържеш паралелно с друга, пренебрегваш тази защита. 18650 има същата вътре в себе си, затова за нея няма опасност.
fantom - специалист
Ако гръмне да снимаш :D
zmiori - специалист
Ако гръмне ще снима целия квартал, и ще има няколко червени автомобила с маркучи.
Lisko - майстор
Ако ще си купуваш powerbank, няма смисъл да е с една 18650, освен ако толкова много държиш на компактността. Аз си взех с 4 броя 18650 и с два USB изхода. Така при нужда може да зареждам 2 телефона или телефон и таблет. "Марковите" например Xiaomi отиват към 25 долара, по-ефтинките са по 5 долара и събират 3 или 4 броя 18650.
zmiori - специалист
Ако елементите са вътре де. Щот аз си заприходих такъв с 12600мА/ч ама не мога да си заредя и 2 пъти телефона който е само 2800мА/ч.
Но пък е добра отправна точка за ъпгрейд/добавяне на елементи/.
  • 1
  • 2

Тема "Питане за батерия на тлф." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: