Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
montti - напреднал
искам да свържа два трансформатора от следния тип:
http://www.huajia.com.hk/en/product_inf ... &kind_id=8

с димер

Кои от тези димери е пдходящ за използване, ако не - препоръчайте ми някой подходящ?
http://www.global-download.schneider-el ... dimmer.pdf
Спроред мен последните два ще ти свършат най-добра работа(електронните)-това за димерите връзваш ги както са на схемата. Що се отнася до трафа ако си решил да слагаш толкова скъпи димери моя съвет е да си купиш Relco например, че тези не ми вдъхват довверие :)
mladkal - майстор
Преди 4-5 години когато си правих апартамента си сложих димер на Шнайдер електрик. Да не ви казвам каква сума дадох за него, за панела му (за да се върже с розетки, кнтакти и т.н). Монтирах го и го подвързах както си му е реда. Управляваше 5 аплика на стената, които са общо 100W -220V. След време тъпата електронна джаджа взе да се пуска сама, когато на нея й е кеф. В по-късен етап пък спря да се стартира. Натискаш копчето (бутон) в средата ама ..ток-йок. Свалих го отворих го и когато видях, че е пълен с електронни компоннети (което не е в компетенциите ми) и.... се простих с него. Сега на същото място е турско Макел-че и с малко преработка го наврях в същата кутия...поне визуално да ми се връзва.

Споделям горчивият си опит:cry: , а не давам насоки кой какво да си купи. Парите са си ваши и вие си решавате...

Желая късмет и успехи
Lyuben_K - напреднал
Този трансформатор какъв е? Електронен или електромагнитен? Ако ще слагаш димер, сложи електромагнитен трансформатор. Електронен трансформатор няма да се разбере с димера.
glupak - специалист
Първите четири димера могат да работят спокойно с избрания траф. "Шнайдер" са скъпи, същата работа върши какъв да е диммер за индуктиен товар.

Тема "един въпрос за димер и трансформатор" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: