Здравейте , правя си ремонт в стаята (ТУХЛА) и понеже на места мазилката беше компрометирана се наложи да покопая, а и 2 нови контакта исках да пусна, канал за климатика това онова , накрая махнах старата ел инсталация . Въпросът ми е какво да опъна на нейно място СВТ или мостов кабел , имам прокопани канали от старата инсталация които излизат до разпр. кутия в коридора (така че не ме притеснява дебелината на кабела) , накрая на лятото ще сменя цялото табло в коридора и кабелите до тази кутия , но в момента трябва да опъна нещо за да шпакловам най-накрая. Посъветваха ме СВТ 3х1.5 за осветлението и скритото осветление, и 3х2.5 за контаките и един отделен 3х2.5 за климатика чак до таблото около 12 метра ще е той. От всички съвети и изчетеното до тук съм 50 / 50 СВТ - мостов , за тези количества кабели между СВТ и мостов разликата ще е 10-на лв което не ме притеснява . Въпросът ми е кой от двата да сложа и правилно ли са ме ориентирали в избора на кабел . Защото на няколко места срещам репликата СВТ не се слага под мазилка .
PS: На прикаченото изображение съм начертал примерната схема на стаята . Синьо - 1.5 мм2 , червено - 2.5 мм2
PS: На прикаченото изображение съм начертал примерната схема на стаята . Синьо - 1.5 мм2 , червено - 2.5 мм2
Прикачен файл
instalaciq.jpg (83.53 KиБ) Видяна 14953 пъти