Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
emiood - напреднал
Колеги, дайте акъл за следният проблем, с който се сблъсках. В една къща монтирах 6-7 датчици за движение за управление на ст. осветление. Датчиците са "Kanlux". Повечето са за монтаж на таван. Монтирах ги по обясними причини в близост до лампите. Всички заработиха нормално на дневен режим. Настроих ги на нощен режим и всичко беше нормално, но вечерта собственика ми се обади, че един от датчиците се държи "странно". Когато се стъмнило и датчика се активирал след зададеното време се изключвал и отново се активирал. Това се случвало непрекъснато. На другият ден отидох (беше светло) още продължаваше в този режим. Смених го с нов. Регулирах го на нащен режим и реших, че съм решил проблема. Да ама не. Вечерта се повтори ситуацията. Монтирал съм доста такива датчици по този начин и няма проблем. Особенноста тук е, че в тази част коридора е тесен около 1,20 м и под датика има баят радиатор. През деня парното работи по - слабо, а вечер е на по висока температура. Струва ми се трудно датчика да се активира от движещият се топъл въздух над радиатора, ама знам ли?
Nimi - специалист
Точно в топлия въздух ти е проблема.. Датчика не прави разлика дали ти се движиш или въздуха.
Решението е да отдалечиш датчика от радиатора максимално.
emiood - напреднал
Преместих датчика и се оправиха нещата. Благодарности!!! :)

Тема "Помощ за освтление с датчик за движение" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: