• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
cakala_1234 - помощник
Здравейте!!!
Имам ел. мотор от стара пералня, но краят на ротора е с гайка с обратна резба търсих такива по железариите, но повечето не бяха чували за такава гайка. От къде мога да намеря такава гайка или пък как да го направя, така че да мога да закрепя диск /за точене/ към ротора на ел мотора? БЛАГОДАРЯ предварително!!! :) :)
mien - специалист
Стругар или фрезист... :?
cakala_1234 - помощник
Върхът на ротора е твърде малък а резбата твърде голяма /не е ситна/ и няма да може да се направи нормална резба /след направата ще баде за гайка 10 най-много, а тогава едвали ще издържи на напън/.
mien - специалист
cakala_1234 написа:
Върхът на ротора е твърде малък а резбата твърде голяма /не е ситна/ и няма да може да се направи нормална резба /след направата ще баде за гайка 10 най-много, а тогава едвали ще издържи на напън/.
Някаква втулка или нещо като муфа,консултирай се със стругар какво може да ти изработи за конкретната резба.
cakala_1234 - помощник
Аз се консултирах, това по горе те ми го казаха. Нямаха други идеи и реших да се обарна към вас може някой да е имал същия проблем.
alsted - майстор
Кои "те" са ти го казали? Темата ти е за металообработване. Мисля, че кадърен стругар може да направи обратна вътрешна резба. Споменаваш "издържане на напън", то двигателчето също няма да издържи особен напън... Предния лагер също е оразмерен да носи масата на ротора - известно претоварване ще скъси многократно живота му. После какво ще закрепваш изобщо - не ти ли трябват две гайки :? Освен фтулка има варианти:
>>шайба за ремъчна предавка и друга носеща ос
>>зъбчатка /като се отреже резбата и вкопае каналче за шпонка/
>> наваряване и преструговане
>> заваряване на опашка
... вероятно и други, но да кажат специалистите от "студена обработка на металите" :wink:
cakala_1234 - помощник
Като идея ми предложиха да удължат ротора, но щяло да има проблем с износването на лагерите. А това за вътрешната резба не е възможно твърде е малка оста /споменаха го/. Като чели единствения начин е да намеря гайка обратна резба, но незнам от каде??? :?:
mien - специалист
cakala_1234 написа:
Като чели единствения начин е да намеря гайка обратна резба, но незнам от каде??? :?:
Добре де ,ние ли не разбираме,или ти нещо ...
Ако намериш гайка - кво праим.
Аз имах предвид стругар да ти врътне една гейка...и да ама сетне ??????????
alsted - майстор
Що не ни кажеш за какво смяташ да го ползваш :?
MamaMy - майстор
Ако ти трябва за шмиргел, стругар трябва да врътне цяла глава която ще държи камъка, а тази глава трябва да има вътре такава резба, която да се навие на оста.
  • 1
  • 2

Тема "Ротор на ел. мотор с обратна резба!!!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: