Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
jey - напреднал
имам 5 винтоверта 14.4v на които батериите не стават
та ми е интересно какво може човек да си направи с тях :?:
ако има интересни идеи можем да ги споделим :-D
moimoimoi - майстор
Може да си ги преработиш да работят на ток,изваждат се елементите от батерията да остане куха,на изводите на батерията връзваш примерно 5 метра кабел
за захранване на 1 винтоверт ти трябва трансформатор 250 вата,изправителна плочка/грец схема/като тази по доло на снимката монтирана на охлаждащ радиатор
трябва ти и контакт и щепсел на които не могат да се объркат изводите-примерно евроконтакт и шепсел /от сините/-това е с цел да не се обърка плюс и минус към винтоверта
общо взето към 100 лева на винтоверт идва процедурата,естествено е приложима за по маркови винтоверти като бош,макита,метабо,хилти който струват по 300-500лева а батерията е по 100 лева

Прикачен файл

kbpc5010.jpg
kbpc5010.jpg (21.35 KиБ) Видяна 7206 пъти
plamen6100 - специалист
250W траф :lol: - надали е само за 1 бр. винтоверт :)
Нищо лично, не сдържах :)
jey - напреднал
вложение от 100лв на бр.си губи смисъла от начинанието
за тези,че и за по малко пари може да се рециклира батерията
имах предвид за нещо друго да се ползват
като ел.двигател на лодка примерно :?
moimoimoi - майстор
plamen6100 написа:
250W траф :lol: - надали е само за 1 бр. винтоверт :)
Нищо лично, не сдържах :)
сам прецени дали е много
максималната консумация на тези моторчета е 25-30ампера,а напрежението спада до около 8 волта
т.е. 8x30=240 вата
даже последно като мерих на едни бош-чета тока отиваше до 36 ампера :idea:
естествено това е кратковременно натоварване и да кажем че с един траф могат да работят 2 винтоверта
konak4iev - специалист
извинете ме за непрофесионалния въпрос но със зарядно за кола дали нямя да работи
pif4o - специалист
Що не им купиш батери, скро гледах по 16 лева броиката.
skrijo - специалист
konak4iev написа:
извинете ме за непрофесионалния въпрос но със зарядно за кола дали нямя да работи
Няма да работи слабо е :wink:
pavkatay - майстор
в сервиза ми казаха, че за моето спарки една батерия е 50 лв. сигурно не съм направил много умна физиномия, защото човека каза, че за евтините китайски винтоверти батериите са по 30-40 лв. , т.е. резервните батерии струват колкото нов винтоверт. не съм проверявал, но го приех за истина.
daniench - напреднал
аз моята си я възтанових от 12 волтова батерия 1.2 или 1.3 амперчаса оловна, беше от практикер за 10 кинта ,е имаше малко пределки -направи си сам
обаче си стана . е наложи се и малко зарядното да преправя ,важното е че се събра в стария батериен отсек и пак я ползвам както преди.
а, и кара повече от колкото преди....... така че ако съм помогнал добре....за 10 кинта толкова

Тема "винтоверт 14.4V за какво" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: