Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
fikata - майстор
Уважаеми колеги, бихте ли ме насочили от къде в София мога да си купя електронен баласт за луменисцентна единична шина 36W240V.
Желателно е да е със защита IP 66
За няколко месеца вече сменявам второ тяло по причина на баласта.
Преди известно време срещнах такава информация тук, но за съжаление търсачката не ми помогна сега.А и чичко Гугъл не беше много любезен на запитването ми.
Благодаря предварително на отзовалите се знаещи!
:)
moimoimoi - майстор
търси си баласт на Оsram
реално може да работи и с изгорели тръби :shock: понеже не е нужно да са здрави спиралите в тръбата
за софия виж къде е адреса на фирма MEGALUX
fikata - майстор
Благодаря ти за отговора и за активното ти и полезно присъствие в този форум!
:prost:
8180 - майстор
Данни за фирми, които съм ползвал и може да имат:
Елсим ООД
http://www.citybuild.bg/company/elsim/22/156
Лумина ООД
http://www.citybuild.bg/company/lumina/22/1226

Сега не се сещам за името на друга.
На гърба на банката (в междублоковото) на ъгъла Гоце Делчев х Петко Тодоров - до Южния парк. Подход от Г. Делчев.

IP66 е доста високо - обикновено се достига с корпуса на изделието.
По моите представи трябва да е "залят" корпус с "висящи" изводи - веждал съм такива китайски. Купувал съм преди години под моста Чавдар - уличките от северната страна, едноетажно беше.
fikata - майстор
Благодаря,колега!
Конкретно става въпрос за луменисцентни осветителни тела закупени от Практикер на фирмата VITO /няколко броя/ Изборът беше направен по дизайна на тялото.Както на повечето китайски стоки страната производител не е упомената и преполагам,че е КНР.Проблемът е че новия баласт за да се вмести в тялото трябва да има приблизнителни рамери ВхШхД равни на 20х26х170 мм. Вариянтът с изнасяне на баласта с други размери извън тялото и връзката им с шест едножилни проводника /два захранване и четири за държачите/ е компромис и то сериозен за битов интериор, а и не само битов ...
Имам над двадесетгодишен опит с класическата лум.шина/нормално изпълнение на защитата/ с дросел и стартер монтирана в мокро помещение и само съм сменял тръба или стартер и никакви проблеми с ПРА/пусково-регулиращата апаратура-стартера го приемам като консуматив както и тръбата/
Лично мое убеждение е,че все още електронните схеми са длъжник на електрическите /електромеханичните/ там където ги заместват по отношение на надежност и дълготрайност Най ярко това е изразено в автомобилостроенето...
Прощавайте за отклонението от темата.. :?
Последна промяна от fikata на съб мар 27, 2010 10:03 pm, променено общо 1 път.
8180 - майстор
Фика,
Сори, ако съм те "поучавал" излишно.
С тези ограничени габарити, от моите предложения остават само тези под моста, ако ги има. Дори по памет бяха ок. 20х20 в сечение, НО китайски. Правих си разни експерименти и издържаха доста.
С готовите шини по пазара си е проблем.
fikata - майстор
8180 написа:
Фика,
Сори, ако съм те "поучавал" излишно.

С готовите шини по пазара си е проблем.
Не съм усетил такова нещо.За поучаването,де..
Благодаря за информацията! Ще падне търсене.... :)
blv - специалист
Според мен си за нови осв. тела-не китайски, за тях мога да ти кажа че греят повечко от нормалното и ЕПРА не оразмерена правилно. От китай само корпус на осв. тяло-заради цената

Тема "Електронен баласт за луменисцентна лампа ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: