• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lubomirlz - специалист
Колеги търси се нискобюджетно решение за едно малко табло.
Апаратура на Сименс, Шнайдер, АББ, Моелер и други утвърдени марки ги изключваме идва им скъпо на хората.
Насочил съм се към китайските Delixi имате ли наблюдения специално за контакторите и термичните им защити.
Приемам също и други нискобюджетни решения, съотношението цена-качество да е приемливо :?
Както казах интересувам се от контактори и термични защити до 16А

Благодаря Ви
blv - специалист
Провери ли за CHINT ?
lubomirlz - специалист
За съжаление все лоши неща чувам за чинт.
Май ще мина на варианта китайски контактори и хубави термични защити. :?
stefan_gb - специалист
Вземи LS колега вместо CHINT , в какъв режим ще работят контакторите ?
mirk - майстор
Преди време търсех като теб два броя евтини ДТЗ и се оказа че намерих Moeller на промоция -30% от серията им 4.5кА цената им с куриера ми излезна горе-долу, колкото на Chint или Elmark ако ги бях купил на място :lol:
Пробвай с български на ЕАЗ, до 16А няма да са кой знае колко скъпи.
lubomirlz - специалист
Контакторите не са някакъв проблем, максимум 2-3 включвания за час, мога да се примеря с по-евтини. Проблема е с термичните защити, нужни са ми доказани с добра температурна компенсация, тъй като околната температура ще се движи в широки граници и най-вероятно ще взема нещо качествено независимо от цената, за да няма после "Абе тоя електротехник нищо не направи" :lol:
Но приемам предложения.

Колега преди няколко месеца бях в ЕАЗ-Пловдив, разпродават стара техника, влезнах в фирменото магазинче но определено не бях очарован от цените на контакторите (приблизително същите като на вносните марки)
Ще ги погледна пак дано да не съм прав.
Благодаря ви за мненията, имам ден два и утре ще обиколя магазините да видя за какво става въпрос :?
След няколко ел. табла, които съм правил с Elmark, бих ти ги препоръчал за ниско бюджетно изпълнение. Качеството е добро и цената е ниска.
moimoimoi - майстор
елмарк е пълен таш*к, контакторите им не могат да издържат и едно късо на свързания консуматор и си залепват и са за боклука
pavelari - майстор
Нискобюджетното табло ще спести на клиента а теб ще те натовари с транспортни разходи и време за подмяна на техника - нито чинт, нито елмарк, нито каквото и да било с произход БГ, КИТАЙ ще ти излезе по евтино. Мисля, че Турците почнаха да правят читава техника, но е рано да се каже - не е тествано достатъчно. Ако ще слагате предпазители съм за - щото няма кво да им стане чак толкоз. Контактори и терморелета са по-прецизна апаратура - то е бръмчене, то е изключване, то е заваряване при нискобюджетните монтажи!!! Да не земете и да издумкате някоя скъпа техника и да стане .. . ...В момента е изгодно: ШРАК /Вайд-Бул/, MOELLER /Валтроник/, OEZ /Тилком/, SEZ /ГТТ/ - виж в google къде най-близо има доставчици
lubomirlz - специалист
Колеги благодаря Ви за мненията, стигнахме горе долу до консенсус и решихме- контактори на Раде Кончар и Шнайдерските моторни защити GZ1 Тelemecanique. С отстъпка от Филкаб влезнахме в ценовия диапазон. :)
А че евтиното излиза скъпо и е съпроводено с последващи проблеми съм напълно съгласен.
  • 1
  • 2

Тема "Моля за съвет за апаратура." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: