Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
colyo - специалист
Наскоро се сдобих с малко употребявана муфелна пещ. При демонтажа се наложи да откача щепсела, за да я извадя.
1. Беше включена посредством трифазен щепсел към трифазен контакт (само към 2 от щифтовете - демек монофазна е пещта) , но като откачах кабелите не погледнах кой къде отива и сега не знам дали има значение как ще я включа. Страх ме е да не изгоря нещо по електрониката ако объркам фаза и нула.
2. На панела за управление има няколко врътки, които не съм сигурен за какво са. Ако някой знае, моля да сподели.
Прикачен файл:
WP_001355.jpg
Прикачен файл:
WP_001360.jpg
Прикачен файл:
WP_001359.jpg
Прикачен файл:
WP_001358.jpg
Прикачен файл:
WP_001356.jpg
ESPACE - майстор
Слагаш нормален щепсел шуко и го свързваш, няма значение дали ще ги размениш двата проводника, нищо няма да изгори. Само третия проводник закачи на защитните пластини на щепсела. Ако свръзваш твърдо го свържи така.

Прикачен файл

WP_001360bb.jpg
silent - майстор
Принципно няма значение ама казваш има електроника...Може пък да не е толкова маловажно кое какво е при положение че някой и е сложил трифазен щепсъл ,койно не може да се обръща както шукото....
fox_vt - майстор
Може да е сложен трифазен щепсел ако тока е над 16А.Ако има значение фаза нула ти ще е отбелязано изрично ако няма свързвай смело.
colyo - специалист
Намерих обява за същата пещ в Ибей и я дават 2400W/220V......демек малко над 10А.
colyo - специалист
Благодарности на отзовалите се :partyman:
Фурната тръгна. Малко бръмчи, но може и да е нормално. Зададох и за пробата 100 градуса. Вдигна ги за около 6-7 минути.

Тема "Муфелна пещ - как се работи с това чудо?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: