Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ZEDYCUS - майстор
Колеги ,как се свързват евро щепселите към 110 волта машини.Ето такъв като на снимката.На трансформатора 230 волта към 110 волта ,като замеря с мултиметъра от дебелия към един(без значение кой) от двата тънки извода ми дава 55 волта,а като замеря между двата тънки извода 110 волта. Та се чудя на щепсела как да вържа трите кабела на инструмента-фазата,нулата и масата. :? Ще кача и една снимка вътре на трансформатора да видите как е .

Прикачен файл

ABCD0001.JPG
ABCD0001.JPG (219.04 KиБ) Видяна 3427 пъти

Прикачен файл

DSC01595.JPG
DSC01595.JPG (120.66 KиБ) Видяна 3427 пъти
blv - специалист
По-дебелия от трите е заземяването, но си провери на машината как е да не стане гаф.
ivanovrg - специалист
на щепсала има надписи
L-live(фаза)--кафяв
N-нула---син
на по дебелото има знака за земя---жалтозелен
ZEDYCUS - майстор
А на трансформатора така ли трябва да излизат напреженията ,че хал хабер си нямам от 110 волта . :? Дебелия ако е маса ,защо дава 55 волта между него и един от късите.Това ми е чудно да разбера.
ivanovrg - специалист
Ако "дебелия" е жълтозелен не би трябвало да дава нищо на него.
Той е масата и се врязва за корпуса на машините
Ако дава някакво напрежение на него,може би трафа е пробил,
но за по сигорно утре ако ми остане време ще замеря на моите(нови са и би трябвало да са изправни)
ivanovrg - специалист
а това може да е само индуктивно напрежение и понеже го мериш с мултицет показва че има такова
ако го натовариш най вероятно няма да покаже нищо
ZEDYCUS - майстор
Мерси за инфото колега.Пиши като провериш.
mirk - майстор
Жълто-зеления със сигурност е защитен проводник понеже е свързан с кабелна обувка към шпилката на магнитопровода на трафа. Той трябва да е свързан (не се вижда) и с дебелия и по дълъг щифт на щепсела и съответното гнездо на контакта. Другите два извода от намотките на трафа са ти фазата и нулата и по принцип няма значение кое ще е на левия или десния извод, ако има някаква маркитовка L и N или нещо подобно си я спази да не те подведе в бъдеще.
ZEDYCUS - майстор
Благодаря на всички колеги ,които ми отговориха.Разбрах каквото ми трябваше. :respekt:

Тема "Как се свързва "евро" щепсел към 110волта машина." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: