Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bambal - напреднал
Здравейте майстори,
Четох доста из форума и така и не намерих точно тази информация: искам да свържа бойлер с новоизградена ДТЗ, пуснал съм 3-проводен мостов кабел 4 квадрата и възнамерявам да купя бойлерно табло като това (или ако ми препоръчате някое по-качествено, ще съм благодарен) http://www.market.bg/item6345_251.html . Та въпроса ми е, дали трябва да прекъсна само фазата или фазата+нулата. За земята разбрах, че трябва да е директна.
Благодаря :)
kosata - специалист
Фазата е достатъчна !!
MIRO_073 - майстор
bambal написа:
Здравейте майстори,
Четох доста из форума и така и не намерих точно тази информация: искам да свържа бойлер с новоизградена ДТЗ, пуснал съм 3-проводен мостов кабел 4 квадрата и възнамерявам да купя бойлерно табло като това (или ако ми препоръчате някое по-качествено, ще съм благодарен) http://www.market.bg/item6345_251.html . Та въпроса ми е, дали трябва да прекъсна само фазата или фазата+нулата. За земята разбрах, че трябва да е директна.
Благодаря :)
И фазата и нулата трябва да прекъснеш. Не случайно ключа които си избрал (един от най-добрите) в ДВУПОЛЮСЕН.
MrSpasov - специалист
По качествено аз поне не знам.
Б-г са до 25 А
А това е 45 А, красив е.
Нищо не ти пречи да се прекъснес и фазата и нулата.
Да не забравиш да си вземеш и конзола :)
ivanov6600 - специалист
Това са едни от най-качествените бойлерни табла.
В него се прекъсва задължително и фаза и нула. За заземителния кабел си има фабрични клеми които заземяват и бойлерното табло. Направи го и го вържи точно както е по инструкция и няма никога да имаш проблеми с таблото.
bambal - напреднал
Благодаря ви за помощта, отначало се бях притеснил, че тези 45 ампера са ми много и мислех, че е опасно, но един колега от форума ми обясни, че е точно обратното.

Тема "свързване на бойлерно табло с ДТЗ" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: