Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
mici - специалист
От стара пералня "Перла 05" ми остана годен електродвигател Запазил съм и всички кабели и карантии. Искам да използувам електродвигателя, но не знам как да го свържа. Той е тип ЕДБП-16/2 0,06/0,18 kW. На талелката му има схема, която преписах. Куплунгът води проводниците в програматора, а там нищо не може да се разбере. Освен това има и кондензатор 20мF, но свързването му е също през програматора. Ако някой е в час с тази техника, моля да ми помогне. Искам: 1. да работи на максималните обороти. 2.да променям посоката на движение. 3. да намалям оборотите /това не е задължително, но е добре да знам каква е възможността/

Прикачен файл

shema.jpg
shema.jpg (41.86 KиБ) Видяна 5453 пъти
romanpm - майстор
60 или 180 Вт е мощноста на двигателя която е много малка защото са два мотора в един корпус , затова и предавката чрез ремъчната шайба е доста голяма , да речем 1 към 30 . Аз се убедих че за нищо не стават тия мотори пробвал съм !
Виж новите компактни четкови мотори с тахометър и плавно електронно управление на оборотите е друго нещо ... А се въртят и на постоянен ток т. е. сменят посоката ! :)
velikish - напреднал
Привет -как се свьрзват сжемите за бавни и бьрзи обороти :?
fikata - майстор
velikish написа:
Привет -как се свьрзват сжемите за бавни и бьрзи обороти :?
Ти май си писател, а не читател.В 10:20 ти пуснах отговор в твоята тема.В 10:50 пак питаш за същото, но в друга тема.Стига пита, а прочети поне веднъж отговора:
http://www.napravisam.bg/forum/viewtopic.php?t=24880

Тема "Как да свържа електродвигателя?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: