здр колеги. купих си фенерче от пазара и го разглобих и в него има светодиод но с различна форма от стандартните. показал сам снимки. диода има номерче ZS20HBA
фенерчето работи с 3ААА батерии. искам сега същия диод да го свържа на 14.4 волта и да го сложа да свети в колата ми.въпроса ми е през какво съпротивление да го свържа за да работи оптимално.дали 560 ома както нормалните кръгли диоди от 5 мм или за този диод трябват други параметри.
повечето светодиоди харчат 20-30mA а на този не мога да му намеря параметрите.мощността му е около 1 ват значи трябва да е 100-200-300 мА
ако някои може да ми каже колко мА е този диод за да сметна колко съпротивление да сложа и колко вата да е съпротивлението.
благодаря на всички отзова ли се предварително.
фенерчето работи с 3ААА батерии. искам сега същия диод да го свържа на 14.4 волта и да го сложа да свети в колата ми.въпроса ми е през какво съпротивление да го свържа за да работи оптимално.дали 560 ома както нормалните кръгли диоди от 5 мм или за този диод трябват други параметри.
повечето светодиоди харчат 20-30mA а на този не мога да му намеря параметрите.мощността му е около 1 ват значи трябва да е 100-200-300 мА

благодаря на всички отзова ли се предварително.
Прикачен файл
sdgfwre.jpg (89.36 KиБ) Видяна 5306 пъти