Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
tottenham - специалист
искам да си направя осветлението в коридора да се командва от ПИР датчик, ако някой има схема на свързването нека е драсне. може да препоръчате и определени датчици като марка
Trifun - специалист
Пич, ПИР-датчиците обикновено се продават със схема на свързване.
Тия, които аз съм виждал, бяха с 3 проводника :
- на единият се подава фаза - която сега ти идва от ключа
- на другият се подава нула - която и сега трябва да я имаш на фасунгата
- третият проводник се свързва към единият край на фасунгата (по новата схема, а другият край на фасунгата - на нула. т.е. на нулевата клема стават 3 проводника - един, който излиза от тавана, другият отива на ПИР-а, а третият - във фасунгата)
Колкото до марката - като попиташ във магазина, мисля че най-добре ще ти обяснят функционалните възможности на всеки вид.
tottenham - специалист
благодаря за отговора
krasiorocknroll - специалист
Преди ден завърших едно кафе в което монтирах 8 датчика които управляват лампи.Трябва преди да се монтират да се провери каква мощност могат да включват :)
Forestar - помощник
Здравейте!
Като начало да кажа, че съм скаран с тока, щото като ме удари не мога да му го върна.
Ще ми се да олесня живота на родителите ми като им оправя осветлението в коридорите, антрето, банята(с тоалетна).
Когато влязат да светва, когато излазат(или след време) да изгасва.
Стълбищните автомати отпадат още сега.
Мисля си за някъкви датчици, но незнам какви.
Ако може - нужни материали, схеми.
Благодаря предварително!
mitcd - специалист
Внимавай за банята че има вода!И да настроиш времето за светене както трябва,че да не се налага кат си у кенефа да си клатиш главата :-D
tottenham - специалист
намерих мн малък ПИР, но е на 220 волта, та може ли след него напрежението да го прекарам през траф за 12 волта с оглед свързването на луни на 12 волта!
ELEMENTAL - специалист
Можеш (предполагам ПИР-а ти е с реле 7А-китайците слагат предимно такива).
velsi - Почетен майстор
Трябва обаче да се види как е свързано релето на платката. Обикновено е направено да прекъсва 220В и трябва да се прекъсне една пътечка на платката.

Тема "осветление с датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: