• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
isbul - специалист
Купих си от Бриколаж прожектор със сензор за движение за вилата уж да плаши крадците. Монтирах го на втория етаж на къщата за да не го достигат, но проблема е че не стига до зоната която трябва да охранява.
Има ли датчици за по-дълго разстояние?
Любо - специалист
за съжеление поне аз не съм чувал да има дават ги до 12 -15 метра максимум
Ники274 - специалист
Стандартно са на 10-15м,но при теб може да се реши проблема като вземеш само датчик и да го монтираш където искаш да сработва,а от там до прожектора да пуснеш кабел.
fikata - майстор
Ники274 написа:
Стандартно са на 10-15м,но при теб може да се реши проблема като вземеш само датчик и да го монтираш където искаш да сработва,а от там до прожектора да пуснеш кабел.
Предложението ти е разумно.Даже не е необходим нов датчик, а просто на наличния прожектор осветителното тяло/прожектора/ да се отдалечи от датчика с друг кабел.
/Проверено е и работи/
Последна промяна от fikata на пон окт 25, 2010 4:31 pm, променено общо 1 път.
ebahti - майстор
монтирай го на подходящо място щото като духа вятър и има некоя клонка да се клати свети постоянно,а си е 150w и си харчи бая ток на месец :idea:
isbul - специалист
Наистина, само датчика ще преместя, как не съм се сетил.
Благодаря на всички за помощта :partyman:
Johny - майстор
Нещо не си случил на техника. При мене работи - също е на 2етаж и ме хваща още при портичката 10-12м. Там нали има тримери за чувствителност.
Ники274 - специалист
Е неговата портичка може да е на 30-40м :lol:
isbul - специалист
Тримера съм го сложил на + до края, не съм мерил но не хваща на повече от 10м, пише 15м но отдавна не вярвам на рекламите.
ZMeyGorianin - майстор
Извинявам се , че използвам темата, но моя проблем може би има нещо общо. Преди две години поставих такава външна лампа и до скоро бя много доволен от работата и. Миналата зима- дали от студа- започна да свети когато си иска. Чуствителноста е на МАХ., пробвах да променя ъгъла и наклона на окото дори почнах да махам с една метла пред него- все тая. Има и настройка за силата на осветеност, кога да включва- сложил съм я на максимално тъмно още в началото. Дали не е от нея?
  • 1
  • 2

Тема "Датчик със сензор за движение?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: