Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Реших да сложа бързонагряващ котлон на печка МЕЧТА и си купих котлон, но не знам как да го свържа. В друг магазин ми казаха, че трябва да си купя и ключ с 6 извода.

От вашия форум намерих тази схема, която показва, че не е нужно ключа да е с 6 извода. Моля за съвет дали да следвам схемата или да купувам нов ключ?

http://www.herd.josefscholz.de/7Takt/4_und_7_Takt.html

Изображение
Virtuozo - специалист
Еми виж отново линка де :) Картинките са много хубави.Ти си показал горната част от линка където е показан ключ с 4 позиции 0123.На мечтата е с 5 01234.А във долната половина от линка който си дал има и картинка на на ключ който са ти казали да си купиш!
Каква е разликата във всички ключове? Отговора е почти никаква-просто повече комбинации те са си нарисувани.Виж в този който си посочил може да работят и трите нагревателя-3 или единия да е изключен -2 или пък трите последователно-1.
При ключа на мечтата е същото само дето със степените 2 и 3 можеш да включваш на-2 само единия а на 3 другите два без него докато 1 е всичко последователно а 4 и трите паралелно.
При ключа със 6 позиции имаш още по-голяма свобода от комбинации ще рече човек че ще отделяш злато от олово :-D чак пък такава гъзария не ти трябва.Ползвай си ключа който си е оригинален за мечтата.Мисля че малкия и средния котлон са с 2 реотана а само големия е с 3 тъй че виж как е вързан големия котлон и повтори операцията.Те са 3 реотана но обърни внимание че този най малкия в средата и третия дето е най-от доло са вързани в паралел винаги и работят като един тъй че и ти от три направи два с различна мощност за степените 2 и 3.
Изображение
Пююю докато успея да я туря тая снимка 5 едита :-D Ей това е ключа в печката.Тук от надписине личи че става дума за бойлер ама ти не обръщай внимание просто термореле и термозащита да не се чете иначе ключа и местото на свързване на клемите е същото-успех.
Благодаря за детайлното обяснение.
Котлона е средния, диаметър 180мм.

Доколкото съм разбрал трябва да направя следното:
-първа клема към лампата
-втора клема към 3 и 4 на котлона
-трета клема към 1 на котлона
-четвърта клема към 2 на котлона.
batalski - специалист
Смени си и ключа струва 5лв и ще имаш 6 степени на котлона :-D
Ако сменя единия ще трябва да сменя всички ключове, защото ще бъде различен.

Тема "Поставяне на бързонагряващ котлон на печка МЕЧТА" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: