• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Valkooooo - специалист
Здрвейте :) . Миналата седмица в събота на моята таратайка си монтирах централно заклюване. Всичко хубаво , ама вчера ми трябваше и тръгвам да отварям вратата - няма никой . Отворих вратата с ключа и вътре миреше на изгоряло. Ужасих се . Махнах платката за управление на самото централно и я отворих. Имало е страхотно късо съединение вътре :( . Та проблема е някой дали се е занимавал с подобно нещо. Некаква схемичка..... Благодаря предварително .
miroton - майстор
За начало даи модела и снимка.
mihailcankov - специалист
Според мен първо трбва да намериш къде е проблема и после да отстраняваш последствията.
Управляващ модул по добре си купи, нов е около 10 лв
Valkooooo - специалист
намерих си модул за управление - за 6 лв :). По него ще си направя другия :) . А проблема ще го търся ? Незнам как ще даде на късо +12 и 0 :? . В Събота и неделя ще го видим :) . А снимка ще кача утре , че сега нямам фотоапарат под ръка :)
ditronix - специалист
И запали една свещичка,че още имаш кола! :shock:
moimoimoi - майстор
по добре сложи един 10 ампера предпазител на това нововъведение за предпазване от запалване на инсталацията
късото може и да стане и на 1 волт стига източника на напрежение да има необходимата мощност-т.е. за отдаване на голям по стойност ток
Valkooooo - специалист
Ами то уж имаше един предпазител :? Но не беше изгорял . Ама добре че съм го усетил навреме . Дори бях изключил "-" клема на акомулатора за всеки случай . Сега съм му сложил вече бързодействаш 3,15А предпазител и дано няма повече проблеми :)
perfekt - помощник
Valkooooo написа:
Ами то уж имаше един предпазител :? Но не беше изгорял . Ама добре че съм го усетил навреме . Дори бях изключил "-" клема на акомулатора за всеки случай . Сега съм му сложил вече бързодействаш 3,15А предпазител и дано няма повече проблеми :)
Ако машинките са 4бр консумацията е около 6~8А
miroton - майстор
Значи предпазителя трябва да е извън колата за да може след всяко отваряне и затваряне да го сменя.
Valkooooo - специалист
сега незнам кой какво мери ама тока за 3 машинки е 2,6- 2,8 А. Мерих го одеве . Тъй че моля 3,15 е малък бушон сложих 4 :) Това според вас проблем ли ще е ?
  • 1
  • 2

Тема "Централо заклюване" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: