• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте ! Понеже искам да си сложа powerline, ( а те работят на 1 ел. кръг, поне така ми обесниха в технополиса). защото WI FI не минава през панелката, а като минава е мн слаб и не мога да си гледам HD-то. Затова ме интересува, как мога да проверя дали два контакта са вързани на един ел кръг ? Благодаря !
манихеин - специалист
Най-лесно - сваляш бушоните един по един. Сваляш, мериш дали има ток в двата контакта (не трябва да има и в двата!), вдигаш. И така - докато намериш кои контакти в кой кръг са.
Още по-лесно - купуваш 4 бири и викаш някой познат, който разбира кое какво е.
Salvador - специалист
В панелите обикновено всички контакти без усилените в кухнята и един за бойлер/пералня близо до банята са на един кръг.
lov - майстор
Те малко са се поизсилили за един кръг особенно за панелка. Проблем е ако апартамента ти е с трфазно захранване и тогава трябва двете устийства да са на една фаза. Пък панелкака с трифазно захранване само съм чувал че можело да има.Та ръгай в контактите и трябва да тръгне. Линията във всички случай ще е доста по къса от това което покрива устройството нищо че правят връзка в апартаментното ти табло.
griffin - майстор
Тоя тип адаптери ползвах в къща на различни кръгове без проблеми. Само при първоначалната настройка искаха да са в един разклонител и то само ако ползваш бутоните за автоматично връзване. Аз ползвах програмата която върви с тях и настроих паролите на всички(имах три). Само ще кажа че не осигуряват скоростта която е написана на кутийката, колкото по далече са един от друг скоростта падаше. Моите имаха навика да заспиват на няколко месеца и трябваше да ги извадя от розетката за да се рестартират :weedman:
манихеин - специалист
Скоростта на пренос зависи от сечението на проводника, затова трябва да са на един кръг.
hidrazin - майстор
манихеин написа:
Скоростта на пренос зависи от сечението на проводника, затова трябва да са на един кръг.
Това разби всичките ми познания и разбирания. Направо си е за бисерите. :-D
:partyman:
манихеин - специалист
По-добре си прегледай разбиранията и познанията, бисерите няма да избягат :)
hidrazin - майстор
Аха, ще ги прегледам. Сега и ако ми кажеш тези сигнали дето пренасяш, колко киловата са че да ги бърка сечението... :lol:
:partyman:
Salvador - специалист
Ползването на изолиран проводник,заздиан в стената, като антена, по начало си е една доста безумна идея и не знам какво очаквате от тия устройства.Това е решение само с случаите, когато наистина няма на къде. Отделно...не знам какъв е тоя рутер, на който сигнала не може да мине през една стена. Ползвал съм такъв рутер в панелка и за през една стена не съм имал никакви проблеми. Рутера стоеше на балкона, в една кутия, хваната за стената и покриваше целия апартамент.
  • 1
  • 2

Тема "Проверка на контакти ?" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: