Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Thomson Life - специалист
Какво представлява LED екрана? В смисъл LED телевизорите как се осветяват? Чувал съм за LED подсветка, но не знам точно как да го направя :? . Целта ми е да осветя един монитор, че луминисцентните му лампи изгоряха :) . Та дали ще стане да го направя LED. :?
DMN - майстор
Това и на мен ми е минавало през ума. Но в крайна сметка, дали ще си струва усилията и крайния резултат може да не е задоволителен :? Може би диодите да не осветяват равномерно екрана в така проектираните за лампи монитори, знам ли? :?
stefan_gb - специалист
Няма да е проблем да се направи LED подсветка но ще е проблем разпределянето за да е равномерно осветяването , в подобни има и нещо като отразяващо огледало.
Thomson Life - специалист
Точно това исках да разбера как се разпределя светлината в LED телевизора. :?
NeoBoss - специалист
до колкото знам на лед телевизорите , свето диодиде са матрично подредени по цялата ширина и дължина на екрана, като светят по ярко на места където се изобразява повече светлина а където е черно несветят. На телевизорите с лампи лампите светят дори и когато се изобразява чисто черен екран. та равномерното разпределение на лед светлините предполагам се постига със нагъстото им разположение, и използване на блур фолио пред тях за допълнително разсейване.

Тема "Въпрос за LED екран" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: