Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Мой приятел ми се похвали, че си е купил хидромасажна вана.
Отидох да я видя и като видях,че на нея е монтирана ел.помпа изтръпнах.Аз лично ни бих легнал в това корито,защото инсталацията е двупроводна без ДТЗ и каквото и да е заземяване.ОТ оборудването на ваната илиза само един щепсел ШУКО,след който има нещо като ДТЗ на самия кабел, но при двупроводна инсталация едвали върши работа.Питам дали може да сложа ДТЗ в таблото и да изтегля допълнителен заземителен проводник със заземителен кол в градината.Банята е наскоро ремонтирана и голямо къртене не е желателно.Моля за вашите компетентни съвети.
ebahti - майстор
без да съм спец в тая област ,но мисля че производителя би требвало да е направил необходимите изпитания преди да я пусне в продажба...а и има някакви стандарти....ба ли мааа му
lubomirlz - специалист
Заземителен кол до ваната не е добра идея, понеже ако отпадне нулата при таблото цялата къща ще дърпа нула от това колче и може да се запали тънкият кабел.
По-добре си забий колкото колчета е нужно до таблото и си пусни трипроводно захранване до ваната.
Отделен заземителен проводник също е забранено, понеже при неговото прекъсване ваната ще си остане захранена и ще функционира, но няма да е защитена.
romanpm - майстор
По принцип мотора на хидромасажа е галванически отцепен от помпата , и друго възможно е да е нисковолтова :wink: , и аз се бях шашнал като видях китайците как озонират въздух към вана ... :lol:
lubomirlz - специалист
Вани и китайци - всякакви :lol: :-D
За такъв въпрос, такива отговори :) :-D
MamaMy - майстор
Бутона за управление на помпата работи на въздух. Това е едно елементарно буталце подобно на спринцовка и вързано към помпата с маркуче. В самата помпа има ниворегулатор за пералня.

Тема "Свързване на хидромасажна вана" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: