Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
exvitermini - специалист
Здравейте, наскоро си закупих от китайските сензори за движение за контрол на една лампа над входната ми врата. Датчика е с 3 проводника вътре. Кафяв - входна фаза, син - нулата (на една клема са ми и входящата и изходящата нула) и червен, който е изходяща фаза след релето. Поне така разбрах схемата. Датчика се включва, релето си цъка, лампата (светодиодна на 220 волта) светва, но не изгасва! След като релето изключи диодите остават да светят макар и с намалена мощност. Мерих с едно инструментче ( фазомер с дисплейче ) изходящата фаза. При задействано реле отчита 220волта, след като изключи показва, че има 110 волта. Така индикира и когато имаш незанулен контакт и като допра на някой корпус на компютър също изкарва утечка 110 волта. Релето ли е скапано или електрониката на датчика е измислена? Мога да приложа снимки ако има нужда. Благодаря ви.
dobromir.marinov - специалист
Аз имах подобен проблем,с диодна лампа когато се опитах да я димирам-усилва светлината, но не може да я изключи, ако я смениш с обикновена трябва да работи коректно.
evil - специалист
И аз съм забелязал че китайските датчици ако товара им не е обикновена крушка с нажежаема жичка се държат много странно.
exvitermini - специалист
Колеги, кажете една марка датчици, или линк към някой, който няма да прави такива магарии, пък този ще иде на село :lol:
MamaMy - майстор
Няма такъв. Проблема е, че май си разменил двете фази. Иначе вътре си е обикновен механичен контакт и няма как да протича ток след разпадане. Просто ти захранваш платката на датчика през лампата и затова го има този ефект.
exvitermini - специалист
Не съм объркал нищо ето как решихме проблема. Отворихме датчика и му погледнахме схемата. След като си е нанесохме на лист видяхме, че има една RC група откъдето идва утечката. След като я прекъснахме, всичко работи както трябва. Бай Китай не е мислил, че някой ще слага крушка със светодиоди. Ето как RC групата е свързана към лампата. С червена линия съм отбелязал прекъсването на групата.

Изображение

А ето и снимка на датчика. Модел JQ-26

Изображение
evil - специалист
подозирах че изхода не е просто сух контакт ...... exvitermini мерси за инфото :|

Тема "Проблем с ПИР датчик" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: