Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ZORRO 1972 - специалист
Здравеите колеги.имам миялна машина индезит ДА62.разглобил съм я и гледам програматора.тои е елементарен,има числа от 1 до 5 и нищо повече.обаче като работи на някъква програма,програматора има едно малко колелце което се върти,обаче по средата на програмата......например е между 1 и 2,и спира да се върти колелцето.а машината си мие,мие,мие.............и тъка до утре.ако врътна бутона със един зъб и си работи вече супер.тЪ ......от какво зависи спирането на програматора?няма електроника.и спира на всека програма,например между 1 и 2 .между2 и 3.между 3 и 4 .между 4 и 5.има датчик за температура.и има две неща залепени за дъното ,къто сензорчета .....нещо.едното бело другото червено.и са свързани ...белото със бел кабел а черв. със червен.това добре но,защо спира програматора?като нема нито реле за време..........?
Mc Queen - специалист
А какво кара този програматор да се върти?
Няма ли някакво ел.моторче със зъбна предавка? И, изронени зъбки?
Поне това ми показа боба. :lol: Да беше направил и снимка
lov - майстор
На дъното на съдомиялната имаш една ваничка с един поплавък от стиропор който натиска едно микро ключе. Целта на това устройство е да препази от наводнение при някакви течове. Реагира на дост малко количество вода насъбрало се там. Оказа се че спира програматора и затваря сямо вентилите за подаване на вода.
На луд ме направи докато разбера че като пуснеш машината след известно време спира и на другия ден пак им няма нищо в началото на програмата защото вече се е изпарила и трябва време да се насъбере нова.
ZORRO 1972 - специалист
здравеите колеги.нека допълня че пррограматора си върти докъто стигне до едно полужение.и спира тотално.аз зорлем трябва да помогна къто завъртя със една позиция,и тогава тои(програматора)си продължава до краи.тЪ да кажа че нема изронени зъбки. :?
lov - майстор
По горе ти написах една от причините и май най често срещаната. Щом не казваш нищо по нея следващата е така нареченото стоп реле. Ама такова имат не всички. То всъщност разрешава на програматора да премени в по следващ цикъл.Имаш ли нещо такова като си го разглобил. То се задейства при достигане на определена температура на водата. Неговата котвичка кара механиката да премине на следващо ниво от програмата. Няма да сработи ако бобинката на самото реле е заминала . То всъщност се намира в самия програматор 2. механично е повредено щото е дост нежно.
3 неизправен терморегулатор и 4 последно най често изгорял нагревател или нещо по тази част.
Ай сега кажи имаш някой от тези симптоми да гадаем.
ZORRO 1972 - специалист
колега ЛОФФФ.аз си я подкарах(машината).от долу на казана има две ......маи са термо датчици,едното е със две бели жички.другото е с две червени.като нагреватела загрее до определена темп.едно от двете вклиучва и дава ток към програматора да продължи.явно е прее..но.едното,тъка некъкси трябва да работи .аз го смених и сега машината мие даже повече от КОМШИИКАТА със големите бо.ки.благодарско на свите колеги.
lov - майстор
Браво справил си се.
Това е повредата по т.3 неизправен терморегулатор.. Принципа на всички е едим само изпълнението различно. :?

Бе ти и сервиз за бяла техника ще отвориш май. :lol:
ZORRO 1972 - специалист
.....аз го имам,по точно развивам и двете деиности.и автомонтиор и поправка ел.домакински уреди.тъи като съм още в началото и е много трудно.докато те опознаят хората,докато разберът че работиш на приемливи цени,докато усетят че работиш качествено... .това за сервиза.а ел.домакинските уреди.............си помагам в наема и.....те са елементарни но,и тука хората обедняха.когато се повреди некъкъв ел.уред,вместо да го изхвърлят.......се обаждат на такива като мене и ако не е мн.скъпо го правят.аз обикновено взимам около 60/70Е.за ел.уред.на ден поне 2 перални или хладилник и перална.но това след 18 часа.като затворя сервиза.приятни почивни дни.
lov - майстор
При тези цени давай да се цаня при тебе за калфа. :? :lol:

Шегувам се разбира се.

Въпреки всичко не знам защо си останал с впечатление че щом нещо се строши и веднага гледат до го изхвърлят и да взенат ново. Не е точно такава истината в другите държави. Или испаците са се разхайтили много в последните години. И може би за това са сега стигнаха на това дередже. Никога не съм бил в испания даже мислехме с жената да си направим една почивка там. Ама като почна кризата и решихме да изчакаме.
Но да се върнем на темата целия си трудив стаж доста повече от четвърт век съм се занимавал с подръжка и ремонт на машини и то произведени извън соцлагера. Обилаля съм къде ли не. Та изгоряло предпазителче и аз вадя ново да го сменя а немеца ми вика не и вади калиброван проводник да го отремонтира. Италианците и Швейцарците и те са същите ремонт до дупка доде се разпадне и нищо не става от нея. Иначе бяла техника се вижда тук там но в повечто случай защото се подменя някаква морално остаряла. Бе много ще задълбаем темата и по добре да не започваме. Тъй че приятна почивка и на теб.
ZORRO 1972 - специалист
колега ЛОВ.аз немисля че като се строши пералнята или миялната нашина или хладилника...и бързат да го хвърлят.но гледам гледам и се ДЗВЕРИМ.на всеки ъгъл по перална и боилер.до всяко кошче миялна машина и уредба.та по това съдя че като се повреди го МЕТКАТ и купуват ново.така беше,но.......ааааа а сега да видим кон боб яде ли?нема нищо покраи кофите вече,нито перални нито фризери....нищо.тЪ даже и кофите ги няма :o .тъка е къто управлява КОМУНИСсс.

Тема "МИЯЛНА МАШИНА,не върти програматора" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: