• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
milanovs - специалист
Интересува ме има ли ел схема, за вдигане на оборотите на Ел двигател.За шаибата знам.От голяма на малка шаиба.Но можи би има и ел схема.
moimoimoi - майстор
има :lol:
с инвертор/честото-преобразувател/
milanovs - специалист
moimoimoi написа:
има :lol:
с инвертор/честото-преобразувател/
Приятел а това чудо (инвертор) каде да го намера.Продава ли се по ел магазините.Мерси.
stivemaster - майстор
Да продава се ,яките марки са Омрон ,Сименс , Шнайдер ,LG и т.н.
todortv - майстор
stivemaster написа:
Да продава се ,яките марки са Омрон ,Сименс , Шнайдер ,LG и т.н.
И може би Данфос. :-D
С шайбата и честотен регулатор,това са вариантите.
torbalan - Дървен философ
или с подмяна на електродвигателя...

това е третия вариант :)

мисля, че най-евтино ще е с шайбата :)
moimoimoi - майстор
колко киловата е двигателя?
на шнайдер инвертор за 4 киловата е към 1000лева :-D
pavelari - майстор
а някой казал ли е, че става дума за асинхронен двигател, че се хвърлихте на честотен регулатор!
а и изобщо колко оборота на колко трябва да се променят..
milanovs - специалист
Мисла че двигателя е 1,5 някаде ,не знам точно.Много е стар и табелата е истрита.Ползвам го за една фуражомелка която си направих.Меля нешто но са му бавни оборотите,затова искам да ги вдигна повечко.Но ако този ИНВЕРТОР срува 1000.лв;маината му.За тиа пари ше купа таман 3 фуражомелки,или 4 нови ел ммотора.Търса инвертор made in BG.Или по проста схема на такъв ,която да мога сам да си направа.
the_bull - помощник
Ако тръгнеш сам да го правиш ще ти излезе по скъпо дори. Помисли механически да решиш проблема. Това е най-евтиния вариант и освен всичко да се увеличават така оборотите на електродвигател над номиналните му не е никак добра идея. Все пак там има лагери и други механични части които са пригодени за тия обороти. Ако трябват повече си взимаш по бързооборотен електродвигател. Обикновено управленията се правят за регулиране от 0 до максималните за мотора обороти, но не по високи.
  • 1
  • 2

Тема "Как да вдигна оборотите на ел двигател" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: