Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Какво може да причини греене на предпазител основа 25А предпазител 16А един бойлер.Извикаме познат ,че му греел предпазитела и при отварянето на таблото видях хлабава връзка във входа на основата.Подменихме основата кабела отрязан около 5-6см(толкова има аванс) и готово.На следващия ден извикаме пак грее(топъл).Измерих тока с амперклещи 12.5А.Затопля след влючване за около 2-3мин.Пробвах с 25А пак толкова е топъл.Някои да има идея от какво моге да е?Предварително благодаря за отговорите.
ArturDent - Почти Безобиден
Общо взето лоша връзка - едното си го оправил или поне така казваш другото е: Нагар на вложката/основата.
PCL82 - майстор
Лошо затегната капачка, нагар по капачката, дефектен патрон. Може също новата основа да е била сглобена 5 за 4 и да е трябвало да се дозатегнат винтчета, които я сглобяват. Ако кабелът е много дълъг също може да е причина. Колко е сечението му?

Колко е горещ? Ако е около 40 градуса не е много.
Кабела 2х2,5 ,а основата и капачката са нови.Темп. на капачката не знам ,но пипане с ръка топло ,не е горещо.
EDI - майстор
2,5 е малко за бойлера.Да не предава топлина на връзката между кабела и основата на предпазителя, ако е слабо затегнат, както сочи колегата по-горе.
petromaniq - специалист
Щом веднъж е "църкала" планката прави пъпки и няма оправия, а и патронните предпазители много лесно се саморазхлабват от стопляне-изстиване. За да ти е мирна главата слагай АП на предварително ненагоряли(зачистени) проводници.
Trifun - специалист
ditek, както колегите казаха вече, греене се получава от хлабава връзка. Провери всички връзки по трасето от таблото до бойлера, включително и в самия бойлер - медта е лесно топлопроводима и греенето поже да се предава и по кабела - т.е. хлабавата връзка може да не е непременно в таблото с предпазителите.
А иначе 12.5 А не са много за 2.5 квадрата кабел.
Junak - майстор
Сега ще ме оплюят, ама аз да си кажа - навремето, като грееше предпазител, поставяхме в капачката под патрона монета от 5 стотинки. и помагаше. Нека опита :)
greenhrast - специалист
Кви 5 стинки, тези предпазители са за изхвърляне :-D

Тема "Греене на предпазител" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: