Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Sphinx - специалист
Та взех си бушони на Мерлин Герин следните амперажи 10А за осветление, 16А за контакти, 25А за усилени контакти. Но после ми казаха, че съм взел прекалено високи амперажи. Не разбирам от електротехника грам, та сбъркал ли съм и ако да, то какво би станало при евентуален токов удар и какви апмеражи бихте ми препоръчали?
(ако има значение говорим за 2стаен апартамент). :?
Trifun - специалист
Споко, Sphinx, изобщо не са високи амперажите.
Старите предпазители, производство на "Найден Киров" - Русе - от тях се слагаше за всички контакти по 25А.
А тия са по-бързодействащи, така че няма страшно.
Когато стане късо, тока нараства до стотици ампери - просто няма начин предпазителя да не изключи.
докера - специалист
Напълно са нормални амперажите . Даже за бойлер можеш да сложиш 30+А предпазител :wink:
Sphinx - специалист
Благодаря ви много.
докера - специалист
Trifun написа:
...Старите предпазители, производство на "Найден Киров" - Русе - от тях се слагаше за всички контакти по 25А.
А тия са по-бързодействащи, така че няма страшно.
Когато стане късо, тока нараства до стотици ампери - просто няма начин предпазителя да не изключи.
:-D :-D У дома съм с такива /от мързел още не съм се наканил да ги сменя :lol: / --> Като стане късо , дори да е крушка , пада 63А-вия в етажното табло , а и моите са 10,16 и 25А :lol: :lol:
Trifun - специалист
Хихихи, и аз съм с такива - нали завода е в Русе все пак - още се намират в някои магазини :wink:
А и моите си работят нормално - не виждам причина да ги сменям :)
mien - специалист
само един савет от мен,ако боилера ти е на отделен краг и е от стандартните 3кв,сложи му 16А,та когато почне да работи на електролиза да ти подскаже да смениш нагревателя :laola: :laola:
nikivelinov - специалист
Моля, все пак запознатите да уточният, например какъв кабел (кв.мм) - на каква консумация издържа (продължителна, не само к.с.). Беше ми попаднала информация за допустимо нагряване на кабела, но не и за допустимият ток.
Направих си инсталация със сл. предпазители:
мостови кабел 1.5 кв.мм - 16А
2.5 кв.мм - 25А
4 кв.мм - 32А.
Та, сега като се замисля - дали не са малко по-силни предпазителите, отколкото трябва?

Тема "Бушони... какви амперажи!??!" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: