Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
darksoul - помощник
Здравейте!
Искам да ви помоля някой ако има информация за тези два модела двигателя AO 63a/2M и AO 63a/2M да каже. Интересуват ме параметрите на заместващата схема. Никъде немога да намеря справочни данни за тези два модела. Определил съм параметрите на заместващата схема, чрез измервания но пулачавам общото индуктивно съпротивление на разсейване на статорната намотка и намагнитващия контур. Но ми сълта ми е че ми трябва всяко едно от тях по колко е няма как да разбера без каталожни данни. Направих сравнение с каталожните данни на друг двигател който намерих със същата мощност и приблизително еднакви други параметри и използвам тях, но незнам дали това е правилно. Ако някой може да помогне нека да пише.
shotik - майстор
darksoul написа:
Здравейте!
Искам да ви помоля някой ако има информация за тези два модела двигателя AO 63a/2M и AO 63a/2M да каже. Интересуват ме параметрите на заместващата схема. Никъде немога да намеря справочни данни за тези два модела. Определил съм параметрите на заместващата схема, чрез измервания но пулачавам общото индуктивно съпротивление на разсейване на статорната намотка и намагнитващия контур. Но ми сълта ми е че ми трябва всяко едно от тях по колко е няма как да разбера без каталожни данни. Направих сравнение с каталожните данни на друг двигател който намерих със същата мощност и приблизително еднакви други параметри и използвам тях, но незнам дали това е правилно. Ако някой може да помогне нека да пише.
Не виждам да има изписани различни модели на мотори

AO 63a/2M и AO 63a/2M

Но ще е добре да допълниш всичко което си намерил за тях-напрежение,обороти или др. и може би някой да ти помогне. :?
darksoul - помощник
Двигателите са асинхронни с кафезен ротор.
ТИП AO 63a/2M 90 W
380/220 V Y/ Δ 0.35/0.61 A 50Hz
Cos ϕ 0.68 2700 min-1 IP 44
Кл.изол. B 2.6kg
Това са данните на единия двигател.
ТИП AO 63a/2M 180W
380/220 V Y/ Δ 0.57/1 A 50Hz
Cos ϕ 0.72 2880 min-1 IP 44
Кл.изол. Е 3.4kg
Това са на другия двигател. Може да са подобни двигателите на тези просто ме интересува какви са параметрите на заместващата схема да ги сравня с тези които съм получил аз. Заместващата схема е т - образна, аз сравнявах с г - образна, но там требва да се смятат едни константи с които е малко сложно и може да се допусне сериозна грешка. Пък четох, че за машини с малка мощност коефицента на преобразуване може да се вземе еденица, но незнам пак дали е много коректно. Работата е там, че неразполагам с каталози в който да ги сравня.
lubomirlz - специалист
За съжаление в каталозите инфото, което е дадено няма да се различава от това което си ни дал, като допълнение ще има данни за пусковия ток, номиналния и максималния въртящ момент и кпд.
А тия двигатели ги търсих но не открих нищо, за толкова маломощни двигатели нямам никакви данни.
darksoul - помощник
Ми вероятно ще го карам така. Аз от празен ход имам общото индуктивно съпротивление то си ми върши работа за изчисленията, но изках да видя просто как се разпределя каква част от него в намагнитващия контур и каква в статорната намотка. То тия двигатели са на доста време и каталожните данни кой ги знае къде са ако въобще ги има някъде. А аз сравнявах с друг двигател с приблизителни номинални данни в един спражочник и там си имаше абсолютно всичко от а до я.

Тема "Помощ за едни двигатели." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: