Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
lyubohar - майстор
Здравейте.
Търся такава контакт-фасунга,но не китайска,а българска порцеланова(бакелитова) или някаква западна.
Предпочитам от София,че куриера ще излезе повече от фасунгата.

http://media.snimka.bg/9565/025385959.jpg?r=0
Тани - модератор
Интересно ми е за какво ще го използваш и няма ли други опции?
vvventsi - специалист
lyubohar написа:
Здравейте.
Търся такава контакт-фасунга,но не китайска,а българска порцеланова(бакелитова) или някаква западна.
Предпочитам от София,че куриера ще излезе повече от фасунгата.

http://media.snimka.bg/9565/025385959.jpg?r=0
Едва ли ще намериш българска или нещо различно от китайското,защото такава простотия няма как да има!
ESPACE - майстор
В такава простотия в мазето ми съм включвал и 2kW флекс -държи пущината. Налага се инцидентно нещо да включиш и при липса на контакт върши идеална работа.
vvventsi - специалист
ESPACE написа:
В такава простотия в мазето ми съм включвал и 2kW флекс -държи пущината. Налага се инцидентно нещо да включиш и при липса на контакт върши идеална работа.
Е толкова не можеш ли да си изведеш един контакт от разклонителната кутия за лампата в мазата! По принцип е забранено контакти и лампи да са на едно, но има изключения, все пак предпазителя на лампата е съобразен със кабела и ако има нещо претоварване или късо ще изключи ,но обратния случай лампа към токов кръг за контакт не трябва да се слага!
vladilen - специалист
и аз съм търсил и не откривам
а наистана съм ползвал и за описания проблем върши работа
така че се нареждам на опашката ако някой сподели от къде...
vvventsi - специалист
Другия вариант е към кабела за крушката да вържеш контакта ,няма да има ток ако е изключена лампата но така или иначе няма да работиш в тъмницата при изключена лампа,така че пак става така!
vladilen - специалист
vvventsi написа:
Другия вариант е към кабела за крушката да вържеш контакта ,няма да има ток ако е изключена лампата но така или иначе няма да работиш в тъмницата при изключена лампа,така че пак става така!
ще ми трябва фенерче за подземна маза все пак...
lyubohar - майстор
На тавана ми няма разклонителни кутии и контакти.
Има само една крушка и ключ.Товаря го най много 7-800вата и то краткотрайно.
Обаче китайските са от някакво подобие на бакелит и не държат.
20 години карах с един български,но сдаде багажа.
Знам,че не е много безопасно,но е включено само когато съм там.
През останалото време всичко се изключва от ключа.
fikata - майстор
за "подземната маза" ако не можеш сам намери приятел да ти изкара контакт от разклонителната кутия.
Освен за "фенерче" и за други неща ще го ползваш.Ама гледай да не разберат комшиите.

Тема "контакт-фасунга" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: