Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
ZMeyGorianin - майстор
Имам автоматична пералня "Уърлпул", която започна да върти бавно на центрофуга, а при пране върти само в едната посока. В другата само бучи мотора. Това при пълна пералня- при празна върти и в двете посоки. Смених първо кондензатора, но имах по слаб-10 микрофарада вместо оригиналния от 16 и мотора спря въобще да върти. Сега се чудя дали да търся оригинален или да дам мотора за пренавиване, което май не е ефтино?
Trifun - специалист
Аз бих пробвал първо с кондензатор 16 микрофарада / 400 волта - при всички случаи ще е по-ефтин от пренавиването на мотора :wink: Иначе си на прав път - при "заминал" кондензатор точно това са симптомите.
filmatoplo - майстор
Моята така един ден започна да се мъчи -опитва се да врътне но неможе -така и в двете посоки , разглобих програматора- едвам после го събрах , особено зор видях с подредбата на кабелите бяха към 20 .Случайно попитах един приятел колега по обектите елтехник -та той без да мисли вика -смени кондензатора .Смених го -тръгна като нова :) .Така и друг път ми се е случвало с вентилатор на котел за парно -да му се повреди кондензатора -сменям го и става веднага.Дано да е кондензатора , сменяш и готово .
ZMeyGorianin - майстор
Сложих нов оригинален кондензатор, но нищо не се промени. Бях чел на друго място, че ако барабана се завърти в посоката в която не иска чрез ръчна помощ това означава дефектен кондензатор. добре, но в момента в който хванах ремъчната шайба да я завъртя ме прасна тока :evil: . чудя се дали не е пробила първичната намотка и да дава на корпус?!
Светлинис - специалист
Преди всичко - безопасността !!! След като оправиш заземяването/зануляването/ може да продължиш експериментите!

Тема "Пералнята не центрофугира" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: