• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте,имам един въпрос за LED лунички,вчера си купих 6 броя на 220 волта,за банята,телата ще са влаго защитени естественно,но проблема ми идва от другаде,сложих светещ сериен ключ на Unica,и сега като загася ключа светодиодната луна продължава да свети (сложих една само за проба),е по слабо,но свети,как мислите дали това е от глимката в ключа?
Може ли да се направи нещо,за да не светят,най лесно е да сложа друг ключ който не свети,ама това много не ме устроива,защото в коридора вечер е тъмно и не е практично,дали ако сложа друг вид лампи ще имам същия проблем,при полужение че не сменям ключа?
velsi - Почетен майстор
Май имаше вариант глимката в ключа да се замени със светодиод.
hygro - майстор
Сложи паралелно на луничките един кондензатор 100nF/400V.
Благодаря за съвета,ще пробвам с кондезатора,дано да стане.
miroton - майстор
По добре ги остави да светят,сметката за ток ще ти се повиши с 20ст на месец.
Ники274 - специалист
Има и по лесно решение,понеже слагаш лунички,се предполага че имаш окачен таван.За това и не е никакъв проблем да си сложиш някакъв обикновен консуматор паралелно на луничките-например неелектронен траф или някоя малка крушка за 220в за да не свети силно и да не нагрява,набутваш я в отвора за луничките от вътрешната страна на окачения таван-така няма да се вижда като свети ; )
Но ако луничките са ти повече си мисля,че ще успееш да угасиш глимката : )))
ben84 - специалист
Това светене на диодната луничка през глимката на ключа скъсява ли живота и осезаемо?
Ако не, защо да я гаси с паралелно включване на разни консуматори, то разхода на ел. енергия нама да падне :)
Minkov - специалист
ben84 написа:
... защо да я гаси с паралелно включване на разни консуматори, то разхода на ел. енергия нама да падне :)
Бих казал даже, че ще се увеличи .... с 1-2 ст. на година :lol:

С една дума - не пипай нищо, така си по-на далавера - имаш си дежурно осветление и на ключа и в помещението. :wink:
  • 1
  • 2

Тема "въпрос за LED лунички" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: