Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
Здравейте на всички!
Случайно ми попадна една аларма на Paradox Esprit 727,но ми изникна проблем със свързването.Немога да свържа двата датчика към платката.Интересуваме къде на платката да свържа 6-те щички от единия датчик и шесте от другия.Търсих упътвания,но нищо не им разбирам.Надявам се ако има някой запознат да помогне.

Изображение

Изображение
Изображение
DundyTheCroc - майстор
Клавиатура имаш ли, че без нея няма да работи.
Струва ми се, че датчиците за движение са цифрови, а алармата май бачка с аналогови с нормално затворен контакт.
Да клавиатура имам мисля,че нея е разбрах как да я свържа.Би трябвало датчиците да стават защото тази система е била ползвана,но всичко е орязано.Търся по нета информация има някви чертежи,но точно за тези датчици нищо не разбирам.
DundyTheCroc - майстор
Дай точен модел на датчик или снимай един вътре.
petrov7111 - специалист
Червените и сините - заедно с клавиатурата на + и - , това е захранването им. На тия дето пише тампер можеш да не ги свързваш, те са като отвориш капаците на датчиците да сработят. Другите, дето пише С,Но - единия им край на Сом, а другия на някоя от зоните на платката. Възможно е затварянето на зоните да става с резистор 1к. Това го установяваш като излишните зони на платката ги затапваш или с мостче или с 1к и така ще видиш дали има нужда от резистори.

Тема "Свързване на аларма Paradox Esprit 727" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: