Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
vk - специалист
Трябва ми импулсно реле и реле за време събрани в едно.
Целта е - с импулното реле да се светват и угасват лампи от няколко точки (което е стандартно) , с релето за време да се изгасят лампите (след определено време) , ако случайно са били забравени светнати.
Например: светваш с един от бутоните, започва да тече някакво време /да речем 1 час/. Ако лампите не са изгасени в рамките на този час, релето за време ги гаси.
Шнайдер имат някакво решение, но е малко скъпо над 60 лв със MINt катал.номер 15234 (на снимката по-долу)
Изображение
evil - специалист
Не може ли просто да сложиш и двете като бутоните ще подават импулс и към двете а нормално отворените им клеми да са последователно свързани за да може всяко от тях да прекъсне лампите.При втори импулс при който импулсното ще гаси ,релето за време ще зареди ново време но това не бърка лампите,макар че и това може да се избегне с допълнително обикновено реле.Не знам като пари само да не излезе същото
lubomirlz - специалист
даже и повече пари може да излезне, особено ако пак избере апаратура на Шнайдер :)
iavord - специалист
Това прави, каквото искаш. Цената без ДДС е наполовина на Шнайдер.
За повече инфо на лични, да не кажат, че правя реклама :)
torbalan - Дървен философ
къде се продават тез играчки, че и на мен ми се върти една идея, за която ми трябва реле за време?
iavord - специалист
ГТТ Инженеринг - Варна е вносителя
Ако има заинтересовани да свиркат, да говоря с колежките от търговски отдел за отстъпки за съфорумци.
torbalan - Дървен философ
имам идея да си захраня къщата през такова реле за време и един контактор....
за да се предпазя от токов удар...

по принцип имам интерес, но ще ми трябва една бройка само :)
vk - специалист
Попрочетох инструкциите, които са дадени във сайта на ELKO, но така и не разбрах коя функция на релето съвпада с търсеното. Може би буква "к" - "impulse relay with delay"
Изображение

В друг сайт намерих и едно малко по-подробно обяснение на функциите:
Изображение
iavord - специалист
Точно функция K е:
S е управлението - натиска се бутона и започва да тече времето t. Ако се натисне бутона преди да е изтекло времето - t се "прекъсва" и релето изключва. Ако не се натисне бутона - релето си брои времето и изключва.

Тема "Импулсно реле и реле за време в едно" | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: