• 1
  • 2
Всичко свързано с тоците ми е слабост, опитайте се да ме затрудните.
bobibobi79 - специалист
Здравейте.
Ще си правя удължител 6 метра за готварска печка.
Колко квадрата ще са ми необходими- 3 по ?
Мерси предварително.
solo5 - майстор
3х4 трябва да е добре
а колко ти е сечението на кабела в конзолната кутия?
bobibobi79 - специалист
Идея си нямам.
3по4 не е ли много?
fikata - майстор
bobibobi79 написа:
Идея си нямам.
3по4 не е ли много?
Не е много. Особено като не знаеш какъв проводник стига до кутията.
Сечението на кабела на удължителя ти трябва да е равно или по голямо от от кабела за контакта в конзолата/кутията/...
Ако нямаш под ръка такъв,купи нов със квадратура равна на инсталацията предвидена за включване на готварската печка...
Кабел с по малко сечение означава ограничаване на влючената мощност на консуматорите..
tassel - специалист
Не знам, дали слагат вече някъде повече от 2,5 квадрата. Говоря за контакти, разбира се....
moimoimoi - майстор
е то за контакт има ли нужда от повече от 2.5мм2?все пак контакта е до 16 ампера и по голямо натоварване не може да понесе
отделно че контакт 3x4мм2 се връзва много трудно,а някой евтини марки даже не позволяват да се вкара проводник с по голямо сечение от 2.5

3x4мм си е за твърда връзка
mirk - майстор
Хич не е малко, задавал ли си си въпроса колко киловата е готварската ти печка и какво е това безумие да се включва готварска печка през удължител :shock: и то 6 метра. И как смяташ че ще издържат щепселите и контактите а това че говориш за удължител се предполага два щепсела и два контакта. И какво ще стане ако някоя защитна пластинка на шукото се окисли или изметне и не контактува достатъчно - печката ти ще е потенциален убиец.
bobibobi79 - специалист
Каква е разликата, дали ще е с удължител или пуснат кабел за инсталация.Метража ще е един,квадаратурата също.И защо те притесняват двата контакта.
moimoimoi - майстор
колкото повече свръзки има толкова вероятноста за проблем е по голям
ти така и така ще купуваш кабел защо не си смениш захранващия кабел на печката с колкото ти е нужно6-7-8-9...метра за да стигне до контакта, а ако печката ти е по мощна може да махнеш контакта и да свържеш кабелите с твърда връзка-по сигурно е
  • 1
  • 2

Тема "Питане за квадаратура за кабел." | Включи се в дискусията:

Сподели форума:

Бъди информиран. Следвай "Направи сам" във Facebook:

Намери изпълнител и вдъхновения за дома. Следвай MaistorPlus във Facebook: